Başsavcılıktan "Ayhan Bora Kaplan" açıklaması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü" ile ilgili açıklama yaptı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada soruşturma üzerinde gizlilik kararı bulunduğu hatırlatılarak, sosyal medyadan yapılan yanıltıcı paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatılacağı uyarısında bulunuldu.
Mevlüt Peker
|
13 Eylül 2023, Çarşamba - 19:11
Başsavcılıktan "Ayhan Bora Kaplan" açıklaması

Başkent Ankara'da, "Ayhan" takma adıyla bilinen şüpheli Bora Kaplan'ın lideri olduğu suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar devam ederken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından önemli bir açıklama geldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Ayhan Bora Kaplan suç örgütü" olarak bilinen soruşturma çerçevesinde gözaltı uygulanan 29 zanlıdan 14’ünün tutuklandığını, 15’inin de adli kontrol koşuluyla salıverildiğini, firari durumdaki 13 zanlı ile ilgili yakalama emri çıkarıltıldığını bildirdi.

Soruşturma dosyası üzerinde gizlilik kararı bulunduğunu hatırlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, buna rağmen bazı sosyal medya hesaplarında soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek mahiyette paylaşımların yapıldığını, soruşturma ile ilgisiz bilgilere yer verilmek suretiyle kamuoyunun yanıltıldığını, söz konusu paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatılacağını kaydetti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızca kamuoyunda ‘Ayhan Bora Kaplan suç örgütü’ olarak bilinen soruşturmamız kapsamında gözaltına alınan 29 şüpheliden 14’ü tutuklanmış, 15’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Firari 13 şüpheli hakkında yakalama emri çıkarılmış olup, gerek firari şüphelilerin yakalanması ve gerekse, suç örgütü tarafından işlendiği iddia olunan diğer eylemlerin delillendirilebilmesi için çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunmasına rağmen bazı sosyal medya hesaplarında soruşturmanın gizliliğini ihlal eder mahiyette paylaşımlar yapıldığı, soruşturma kapsamı ile örtüşmeyen bilgilere yer verilerek kamuoyunun yanıltıldığı tespit edilmiş olup, gerçeği yansıtmayan veya soruşturmanın gizliliğini ihlal edici bu paylaşımları yapan, yaptıran kamu görevlileri veya diğer kişiler hakkında soruşturma başlatılarak gereğine tevessül edileceği kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098969/bassavciliktan-ayhan-bora-kaplan-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.