Fatih Erbakan'dan 'şeriat' açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, şeriat üzerinden parti ve kendisine yönelik söylemlere değindi. Erbakan, söylemlerin trol hesaplardan olduğunu belirtti.
Onur Çetinkaya
|
14 Eylül 2023, Perşembe - 11:17
Fatih Erbakan'dan 'şeriat' açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de müstakil olarak yarışacak.

Ankara ve İstanbul için açık kapı bırakan Erbakan, 2028 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerde ise aday olacağını belirtti.

Erbakan son dönemde şeriat tartışmalarının yaşandığı partisindeki duruma açıklık getirdi. Parti ve kendisi hakkında söylemleri değerlendirdi.


"Babama yapılan bugün bana yapılıyor"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, geçmişte babası Necmettin Erbakan'a yapılanların bugün kendisine de yapıldığının altını çizen Fatih Erbakan, şeriat ifadelerinin asparagas olduğunu söyledi. 

"Taliban zihniyeti bize uygun değil"

Genel seçim döneminde kadın milletvekili adayının tanıtım otobüsündeki silueti ve milletvekilinin çok eşli çıkışı ve ardından tartışma yaratan konulara değinen Erbakan, Taliban yakıştırmasıyla ilgili konuştu. 

Türkiye şeriat ile yönetilsin ifadesinin kendisine ait olmadığını belirten Erbakan, "Taliban zihniyetinin İslam'a ve bizim zihniyetimize uygun olmadığını hep söylüyoruz. Kız çocuklarının okumasının engellenmesi, peçe takmadığı için kadına sopayla cezalandırmanın İslam'da olmadığını, bizim anlayışımızda olmadığını ifade ediyoruz." açıklamasını yaptı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2099097/fatih-erbakandan-seriat-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.