Camide alkol alan Ebu Cehil’in torunu cezaevine konuldu

İstanbul’da camide alkol kullandığını gösteren fotoğraf paylaşan ve “bulabilirlerse…” diyerek Türk polisiyle alay eden “Ebu Cehil’in torunu” rumuzlu ateist S.Y.Ö. tutuklandı.
Mevlüt Peker
|
17 Eylül 2023, Pazar - 00:26
Camide alkol alan Ebu Cehil’in torunu cezaevine konuldu

İstanbul'da camide alkol kullandığını gösteren fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak İslam’la, “3200 cami içinde hangi cami olduğunu bulabilirlerse…” diyerek de polisle alay eden “Ebu Cehil’in Torunu” kullanıcı adlı S.Y.Ö., paylaşımından kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alınmıştı, bugün ise nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sosyal medyada İstanbul’un Ataşehir ilçesindeki Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nde alkol kullandığını gösteren fotoğraf paylaştığı için gözaltı uygulanan ve ifadesinde “ateist” olduğunu söyleyen “Ebu Cehil’in Torunu” lakaplı S.Y.Ö'nün işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen Ebu Cehil’in torunu S.Y.Ö, adliyeye sevk edildi.

Ateist S.Y.Ö, savcılık işlemleri sonrası çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ne olmuştu?

“Ebu Cehil’in torunu” kullanıcı adıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan S.Y.Ö. isimli şahıs, sosyal medya hesabından bir cami içinde, tabure üzerine konuşmuş alkollü içeceklerin fotoğrafını paylaşmış ve camiye “Atatürk’e ekber” diyerek girdiğini ve çantasından votkayı çıkarıp içtiğini ifade etmiş, yakalanmaktan korkup korkmadığı ile ilgili bir soruya ise “3200 küsür caminin kameralarına ayrı ayrı baksınlar, bulduklarında paşa paşa karakola ifade vermeye giderim” diyerek Türk polisini küçümsemişti.

Ali Yerlikaya: Türk polisi yakalar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X’teki kurum yöneticisi onaylı @AliYerlikaya hesabından yaptığı açıklamada, sosyal medyada camide alkol kullandığını gösterir fotoğraf paylaşan ve "3200 cami içinde hangi cami olduğunu bulabilirlerse…” diye yazan S.Y.Ö. adlı şahsın İstanbul’da Türk polisi tarafından yakalandığını duyurmuştu.

“Kahraman Türk polisi her suçluyu bulup yakaladığı gibi bu şahsı da bulup yakalamıştır, adalete teslim etmiştir” diyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin” duasında bulunmuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaşımında, gayrimüslim şahsın Türk polisinin kolları arasında gözaltı uyguladığı sırada çekilen görüntüye de yer vermişti.

Ateist olduğunu söylemişti

S.Y.Ö. polisteki ilk ifadesinde, "Yüksek alkolün etkisiyle yaptım. Ben ateistim, cami beni ilgilendirmez. Yaptığımdan pişmanım" demişti.

Özür dilediği ve pişmanlığını dile getirdiği öğrenilen S.Y.Ö'nün, "İçeride namaz kılan son bir kişi kalmıştı, o çıktıktan sonra bunu yaptım. Özür diliyorum" dediği aktarılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2099807/camide-alkol-alan-ebu-cehilin-torunu-cezaevine-konuldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.