Whitney Houston kimdir?

Popüler müziğin en etkili isimlerinden, "I Will Always Love You, When You Believe, I Have Nothing, Greatest Love Of All" gibi efsane şarkılara imzasını atmış Whitney Houston kimdir?
Ankara Masası
|
17 Eylül 2023, Pazar - 15:40
Whitney Houston kimdir?

Whitney Houston, 9 Ağustos 1963 tarihinde ABD'de doğdu. Annesi Cissy Houston, başarılı bir gospel şarkıcısıydı ve kuzeni Dionne Warwick, soul ve R&B müziğinde ikonik bir isimdi. Houston, böylesine müzikal bir ailede büyüdü ve küçük yaşlardan itibaren şarkı söylemeye başladı.

Büyüleyici sesi ile başarılara doğru

Houston, 1983 yılında Arista Records ile bir anlaşma imzaladı ve ilk albümü Whitney, 1985 yılının en çok satan albümü oldu. Albüm, "Saving All My Love for You", "How Will I Know" ve "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)" gibi hit şarkıları içeriyordu ve Whitney Houston, bu albümle birlikte dünya çapında üne kavuştu.

Whitney Houston, 1987 yılında ise ikinci albümü Whitney Houston II'yi yayınladı. Albüm, "Greatest Love of All" ve "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)" gibi hit şarkıları içeriyordu. "Greatest Love of All", Houston'ın en ikonik şarkılarından biri haline geldi.

1992 yılında ise Kevin Costner ile birlikte başrol oynadığı The Bodyguard filminde rol aldı. Filmin müzikleri, Houston'ın sesiyle yeniden yorumlandı ve dünya çapında büyük başarı elde etti. Film müziği, "I Will Always Love You" ve "I Have Nothing" gibi hit şarkıları içeriyordu.

1995 yılında da üçüncü albümü My Love Is Your Love'ı yayınladı. Albüm, "My Love Is Your Love", "Exhale (Shoop Shoop)" ve "I'm Every Woman" gibi hit şarkıları içeriyordu.

Houston, 2002 yılında ise dördüncü albümü Just Whitney'i yayınladı. Albüm, "Whatchu Lookin' at" ve "Heartbreak Hotel" gibi hit şarkıları içeriyordu.

2006 yılındaysa beşinci albümü I Look to You'yu piyasaya sürdü. Albüm, "I Look to You" ve "Million Dollar Bill" gibi hit şarkıları içeriyordu.

Popüler müzik tarihinin en etkili sanatçısı

Popüler müzik tarihindeki en önemli ve etkili sanatçılardan biri olan Whitney Houston. Güçlü ve duygulu vokalleri, geniş ses aralığı ve gpel kökenleri, onu benzersiz bir şarkıcı yapmıştır. Müzik kariyeri boyunca altı Grammy Ödülü ve 30 Amerikan Müzik Ödülü dahil olmak üzere birçok ödül kazanmıştır.

Müziği, popüler müziğin gelişiminde önemli bir rol oynamıştır. Onun güçlü ve duygulu vokalleri, birçok şarkıcıya ilham kaynağı olmuştur. Whitney Houston, popüler müziğin en ikonik ve unutulmaz sanatçılarından biri olarak kabul edilmektedir.

Whitney Houston'ın müziği, günümüzde de popülerliğini korumaktadır. Onun şarkıları, çeşitli sanatçılar tarafından Cover'lanmış ve birçok film ve televizyon dizisinde kullanılmıştır. Houston'ın müziği, popüler müziğin bir parçası olmaya devam edecek ve gelecek nesilleri de etkilemeye devam edecek.

Houston'ın Kişisel Hayatı

Whitney Houston'ın kişisel hayatı, kariyeri kadar olaylıydı. 1992 yılında şarkıcı Bobby Brown ile evlendi. Çift, şiddetli bir ilişkiye sahipti ve bu durum Houston'ın kariyerini ve kişisel hayatını olumsuz etkiledi. Houston ve Brown, 2006 yılında boşandı.

2012 yılında ise Beverly Hills'teki bir otel odasında ölü bulundu. Ölümü, kaza sonucu boğulma olarak kaydedildi.

Diskografisi

Stüdyo albümleri:

  • Whitney (1985)
  • Whitney Houston II (1987)
  • I'm Your Baby Tonight (1990)
  • My Love Is Your Love (1998)
  • Just Whitney (2002)
  • I Look to You (2009)

Tatil albümü:

  • One Wish: The Holiday Album (2003)

Soundtrack albümü:

  • The Bodyguard: Original Soundtrack Album (1992)

Toplama albümleri:

  • Whitney: The Greatest Hits (2000)
  • Love, Whitney (2001)
  • Artist Collection: Whitney Houston (2004)
  • The Ultimate Collection (2007)
  • I Will Always Love You: The Best Of Whitney Houston (2012)
http://www.ankaramasasi.com/haber/2099895/whitney-houston-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.