Düşen helikopterdeki 3 personelin cenazelerine ulaşıldı

İzmir'de Menderes ilçesindeki orman yangınına müdahale ederken baraj gölüne düşen helikopterde bulunan 3 personelin tamamının cenazelerine ulaşıldı.
Mevlüt Peker
|
18 Eylül 2023, Pazartesi - 18:52
Düşen helikopterdeki 3 personelin cenazelerine ulaşıldı

İzmir Menderes'te meydana gelen orman yangınına müdahale ederken Tahtalı Barajı'ndan su toplarken kaza geçiren helikopterde bulunan 3 personelin naaşlarına ulaşıldı.

Sabahın erken saatlerinde, Jandarma, Polis, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE'nin yanı sıra Ankara'dan katılan 10 kişilik Jandarma Sualtı Kurtarma (SAK) ekibi, helikopterin düşüş noktasında arama çalışmalarına başladı.

Dalgıç ekipleri, su yüzeyinin 12 metre derinliğinde yer alan helikopter kalıntılarından ilk personelin bedenini çıkardı. Cenaze, ilk inceleme sonrasında Menderes Devlet Hastanesi'nin morguna gönderildi.

Sualtı çalışmaları sırasında diğer iki personelin naaşları da bulundu.

Dalgıçlar, helikopter kalıntılarını ve cenazeleri yüzeye çıkarmak için su altında balonlar kullanarak enkazın yüzeye getirilmesini sağladı.

Ekipler, helikopter kalıntılarını kıyıya taşımak için çabalarını sürdürüyor.

Ayrıca, olayı incelemek üzere atanan iki Cumhuriyet savcısı da olay yerine intikal etti.


Yangın ve Kazanın Detayları

    Menderes ilçesine bağlı Keler Mahallesi'nde 16 Eylül'de öğlen saatlerinde başlayan ve henüz sebebi belirlenemeyen yangın, Tahtalı Barajı çevresinde geniş bir alana yayıldı. Zorlu arazi koşulları nedeniyle hem kara hem de hava ekiplerinin sayısı artırıldı.

    Gece saatlerinde, gece görüş kabiliyetine sahip 3 helikopter yangına müdahale etti. Bu helikopterlerden biriyle saat 23.53'te iletişim kesildi ve yapılan incelemeler sonucunda helikopterin Tahtalı Barajı'na düştüğü tespit edildi.

    Helikopterde görevli 4 personelden Kırgızistan vatandaşı ikinci pilot kurtarılarak Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer 3 personel için arama kurtarma faaliyetleri başlatılmıştı.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2100126/dusen-helikopterdeki-3-personelin-cenazelerine-ulasildi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.