Cansever kimdir?

Arabesk müziğinin sevilen ustalarından Cansever'in hayatı merak ediliyor. Peki Cansever kimdir? Cansever nereli? Cansever gerçek ismi ne? Cansever'in hastalığı nedir? Merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde...

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
18 Eylül 2023 21:08
GÜNCELLEME
18 Eylül 2023 21:36
Cansever kimdir?
HM
Haber Merkezi Editör


Cansever, 8 Temmuz 1967'de Makedonya'nın Veles kentinde, yedi kardeşli bir ailenin en genç ferdi olarak dünyaya gelmiştir. Gerçek adı Dzansever Dalipova'dır. Babası, Makedonya'da tarım işleriyle uğraşan bir işçiydi. Cansever, henüz 12 yaşındayken sokakta oynayan çocuklar tarafından atılan bir sopa yüzünden bir gözünü kaybetti.

Cansever, genç yaşlarından itibaren müziğin içerisinde olmuş, ilk albümü "Kemano Başal E Romenge"yi 1992 yılında Makedonya'da piyasaya sürerek büyük beğeni toplamıştır. Makedonya'da toplamda sekiz albüm yayınlamıştır.

Türkiye'deki kariyerine ise 1997 yılında İbrahim Tatlıses'in sunduğu "İbo Show" programına katılarak "Kara Çadır" adlı ünlü Yemen türküsünü yorumlayarak başladı. Performansı oldukça olumlu tepkiler aldı ve Cansever'in Türkiye serüveni böylece yola çıkmış oldu.

Türkiye'de çeşitli albümler yayınlamış olan Cansever, "Meçhul," "Cemalim," "Yollar Hasta Ben Yorgunum" ve diğerleri gibi toplamda yedi albümle dinleyici kitlesi oluşturmuş, 2009 yılında ise Bulgaristan'da "Roveno O Note" isimli bir albüm daha çıkarmıştır. Şarkılarına kattığı özgün yorumları ile geniş bir hayran kitlesi edinmiştir.

Klip Müzik şirketiyle anlaştığı dönemde etkili bir tanıtım sayesinde kariyeri ivme kazandı. Ancak, son yıllarda Klip Müzik'in etkisini yitirmesi ve bir noktada kapısına kilit vurmasıyla, Cansever’in kariyerinde düşüş yaşanmıştır. Ayrıca, yıllar süren sağlık sorunları da kendini tekrar hissettirmiş, stres ve moral bozukluğu onun sağlığını daha da kötü etkilemiştir.

1994 yılında, 24 yaşındayken "Morbus Behterew" isimli bir romatizma hastalığıyla mücadele etmeye başladı. Türkiye'de yeterli tedavi imkanı olmadığı için 15 yıl bu hastalıkla yaşamış, 2007 yılında Almanya'ya taşınmıştır. 2009'da Almanya'da geçirdiği bir operasyonla yıllardır sırtında taşıdığı kambur sorunundan kurtulmuştur.

2005 yılında "Gelinim Olur musun?" isimli yarışmada Ata ve ünlü annesi Semra Yücel ile tanışmıştır. Adana'ya bir konser için gitmiş ve yanına Ata'yı da almıştır. Ancak Ata, Adana'da bir otelde uyuşturucu sebebiyle hayatını kaybedince Cansever suçlamalarla karşılaşmıştır.

Sağlık problemleri nedeniyle müziğe ara veren Cansever, 2013'te "Hey Denysha" adlı uluslararası albümü ile tekrar gündeme gelmiştir. Ünlü sanatçı, en son 2019 yılında Kobra Murat ve Dj Yılmaz ile iş birliği yaparak "Havalı Geliyor" adlı roman havası eseriyle yeni bir müzikal yolculuğa çıkmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.