Yeni dönem başladı

Ankara Masası
|
01 Haziran 2020, Pazartesi - 11:04
Yeni dönem başladı

Türkiye normalleşme sürecinin ikinci aşamasına geçti. Bugünden itibaren koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamalar kaldırıldı, sosyal hayat kontrollü bir şekilde yeniden başladı. Ancak yetkililer "maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat" diyor.

Pandemiye karşı alınan önlemler kapsamında 2.5 aydır süren kısıtlamalar kaldırılıyor. 'Yeni Normal' dönemi bugün itibariyle başladı.

Bu kapsamda restoran, lokanta, kafe, kıraathane, pastane ve çay bahçeleri açıldı. Eğlence ve nargile mekanları ise kapsam dışında...

Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar da kaldırıldı. Spor salonları, spor tesisleriyle içlerindeki tesisler, 24.00'e kadar hizmet verebilecek. Spor salonlarındaki buhar banyosu ve sauna bölümleri kapalı kalacak.

Halı sahalar ve tenis kortları da faaliyete geçen yerler arasında... Plajlar, müzeler, milli park ve bahçeler, belirli kurallar çerçevesinde faaliyete geçti.

Kreşler ve gündüz bakım evleri de açıldı. Sokağa çıkma yasağına tabi olan çocuk ve gençler; aile büyükleriyle birlikte kreş/gündüz bakımevlerine gidebilecek, seyahat edebilecek. Yabancı dil ya da bilgisayar gibi kurslar ile sürücü kursları da tekrar açıldı.

Hayvan satış yerleri bugün, hipodromlar ise 10 Haziran'dan itibaren faaliyete geçecek.

İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli de normal mesaiye başladı.

Kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri ve gençlik kampları da açılan yerler arasında...

Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığıyla ilgili sınırlamalar da belirlenen kurallar dahilinde kaldırıldı. Konserler de geri geldi. Açık havada oturma alanları bulunan yerlerdeki konserler saat 24.00 ile sınırlı olmak şartıyla başlayabilecek.

Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de tekrar hizmet vermeye başlıyor.

İstinaf ve vergi mahkemelerinin duruşma ve keşif haricindeki tüm yargısal faaliyetler de başladı. Adli ve idari yargı ilk derece mahkemelerinde duruşma ve keşifler ise 16 Haziran'da başlayacak. Cezaevlerinde kapalı görüşler de artık yapılabilecek.

65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ise sürüyor. 65 yaş üstü vatandaşlar pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek.


http://www.ankaramasasi.com/haber/21004/yeni-donem-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.