Google'ı kim kurdu? Google neden kuruldu?

19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edilen Google, günümüzde dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biridir. Peki Google'ı kim veya kimler neden kurdu? İşte detaylar...
Ankara Masası
|
24 Eylül 2023, Pazar - 10:50
Google'ı kim kurdu? Google neden kuruldu?

Google'ı Larry Page ve Sergey Brin adlı iki Stanford Üniversitesi doktora öğrencisi kurdu. Google'ın temelleri 1995 yılında atıldı ve şirket ilk olarak 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket olarak kuruldu.

Larry Page ve Sergey Brin, 1998 yılında Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencileriyken Google'ı geliştirmeye başladılar. Google'ın kurulma nedeni, internet arama motorlarının o dönemdeki sınırlamalarını aşmak ve daha etkili bir arama deneyimi sunmaktı.

Page ve Brin, Google'ı kurmadan önce Stanford Üniversitesi'nde bir araştırma projesi olarak çalıştıkları BackRub adlı bir arama motoru geliştirdiler. BackRub, web sitelerinin bağlantı yapısını kullanarak bu sitelerin önemini ölçen bir algoritma kullanıyordu. Bu algoritma, PageRank olarak adlandırıldı ve Google'ın temelini oluşturdu.

Larry Page ve Sergey Brin, geleneksel arama motorlarının sıralama algoritmalarını geliştirmeye odaklandılar. Bu algoritmalar, web sitelerini daha iyi sıralamak ve daha iyi sonuçlar elde etmek için kullanılıyor. Google, bu algoritma geliştirmeleri sayesinde daha iyi ve daha hızlı sonuçlar sunarak kullanıcılar arasında popülerlik kazandı.

Google'ın kurucuları, şirketi "herkesin erişebilir ve kullanabilir" bir hale getirmek istiyorlardı. Bu nedenle Google'ın arama motoru ücretsiz olarak kullanılabilir ve herkesin erişimine açıktır. Google'ın başarısı, daha sonra bir dizi diğer hizmetin (Gmail, Google Maps, YouTube, vb.) geliştirilmesine ve Google'ın bir teknoloji devi haline gelmesine yol açtı.

Larry Page ve Sergey Brin, Google'ı 1998 yılında kurduktan sonra şirket hızla büyüdü ve günümüzde dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olarak kabul edilir. Google, arama motoru teknolojisinin ötesinde bir dizi ürün ve hizmet sunmaktadır ve dünya genelinde milyarlarca insan tarafından kullanılmaktadır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101364/googlei-kim-kurdu-google-neden-kuruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.