Pestolu Makarna Tarifi

Makarna severlersiniz ama farklı ve leziz bir tarif arıyorsansız tam yerindesiz. İşte sizlere şahane bir tarif: Pestolu Makarna

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
25 Eylül 2023 17:23
GÜNCELLEME
25 Eylül 2023 17:33
Pestolu Makarna Tarifi
HM
Haber Merkezi Editör

Malzemeler:

  • 350 gram spagetti veya istediğiniz makarna çeşidi
  • 2 su bardağı taze fesleğen yaprakları (yaklaşık olarak 1 büyük demet)
  • 1/2 su bardağı Parmesan peyniri ya da kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1/2 su bardağı çam fıstığı
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı sızma zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı:

  1. Makarnayı büyük bir tencerede tuzlu suda paketin üzerindeki talimatlara uygun şekilde haşlayın. Makarnalar al dente (dişe gelecek kadar) pişene kadar kaynatın. Pişen makarnayı süzün ve kenarda bekletin.
  2. Pestolu sosu hazırlamak için bir mutfak robotu veya blendır kullanabilirsiniz. Taze fesleğen yaprakları, Parmesan peyniri ya da kaşar peyniri, çam fıstığı, soyulmuş sarımsak ve sızma zeytinyağını mutfak robotunda veya blendırda pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Eğer sos çok koyu gelirse biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
  3. Hazırladığınız pesto sosunu tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosunuzun lezzetini kontrol edin ve ihtiyaca göre tuz veya karabiber ekleyin.
  4. Haşlanmış makarnayı büyük bir karıştırma kabına alın ve üzerine hazırladığınız pesto sosunu dökün. Makarnayı ve sosu iyice karıştırın, böylece her tarafına eşit şekilde kaplansın.
  5. Servis tabaklarına pestolu makarnayı alın ve üzerine ekstra Parmesan peyniri ya da kaşar peyniri serpip, isteğe bağlı olarakçam fıstıklarıyla süsleyin.
  6. Sıcak servis yapın ve afiyetle yiyin!

Not: Eğer isterseniz, bu pestolu makarnayı dilerseniz cherry domates, ızgara tavuk veya ızgara sebzeler gibi ek malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.