DEVA Partisi'nden Anayasa çıkışı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, iktidardaki Anayasa hazırlığına ilişkin zamanlamanın manidar olduğunu söyledi. Dalgın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapılarını çalacağız' ifadelerine de değinirken "İktidar partisi bizimle bayramlaşmıyor. Bayramlaşmadığınız insanla Anayasa mı yapacaksınız." ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
26 Eylül 2023, Salı - 16:20
DEVA Partisi'nden Anayasa çıkışı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Ankara Masası Gündem Özel programında Gazeteci Fatih Atik'in konuğu oldu.

Dalgın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan dönüşü bir kez daha gündeme getirdiği, yeni Anayasa tartışmalarına ilişkin konuştu.

"Türkçe'de çok kullandığımız bir laf var ‘zamanlama manidar’" ifadeleriyle sözlerine başlayan Burak Dalgın " Yerel seçimden hemen önce durup dururken bu iş neden oldu. Mesela iktidar partisi bizimle bayramlaşmıyor. Bayramlaşmadığınız insanla Anayasa mı yapacaksınız. Bu işin nezaketen temel bir işleyiş tarzı var önce bir konsensusu, diyaloğu oturtmakta yarar var." dedi.

"Çok fazla soru işareti var"

Anayasa konusunda iktidarın niyetinin ne olduğunu bilmediklerini diyen Dalgın "Anayasa lafı ortada gidiyor da nasıl bir anayasa?  Yeni bir anayasa mı yoksa bazı maddelerin tadili mi? Soruları çok muğlak buluyorum. Ak Parti’nin ve ortaklarının bu konuyla ilgili görüşlerini görmek lazım. Bir taslak var mı ortada, amaç nedir, prensip nedir, neden şimdi, Anayasa'nın tümü için mi bir konuşma ön görüyorlar yoksa sadece idareyi düzenleyen kısımlarla ilgili mi şu anda çok fazla soru işareti var. " şeklinde konuştu.

"Önce tutarlılık görmek lazım"

Cumhurbaşkanı'nın "ekonomiden daha önemlisi Anayasa" sözlerinin hatırlatılması üzerine Dalgın "Anayasaya uyuyorlar mıymış? ‘saygı duymuyorum, anayasa mahkemesi kararlarını tanımıyorum, anayasa şöyle böyle’ diyen de kendileri. Önce burada bir tutarlılık görmek lazım Mevcut Anayasaya saygı gösteriyor musunuz? Kurallarına uyuyor musunuz ki? Hem lafzına hem ruhuna uyuyor musunuz? Ki bunu bu kadar önemsiyorsunuz? Bu birazcık enteresan geliyor bana." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101802/deva-partisinden-anayasa-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.