Azerbaycan ile Ermenistan temsilcileri görüştü

Azerbaycan, Ermenistan, AB (Avrupa Birliği), Fransa ve Almanya'nın temsilcileri Brüksel'de bir araya gelerek toplantı yaptı.
Mevlüt Peker
|
26 Eylül 2023, Salı - 20:46
Azerbaycan ile Ermenistan temsilcileri görüştü

Avrupa Birliği (AB), Azerbaycan ve Ermenistan'ın yanı sıra Fransa ve Almanya temsilcileriyle Brüksel'de bir araya gelerek, yaklaşan toplantıda atılacak adımlar hakkında ön görüşmelerde bulundu.

AB Konseyi tarafından paylaşılan bilgilere göre, Konsey Başkanı Charles Michel'in danışmanları Simon Mordue ve Magdalena Grono'nun ev sahipliğinde, AB'nin Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Toivo Klaar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Danışmanı Hikmet Hacıyev ve Ermenistan Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan bir araya geldi. Bu toplantıya Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un danışmanı Emmanuel Bonne ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un danışmanı Jens Ploetner de katılım gösterdi. Michel de toplantıya kısa bir süreliğine iştirak etti.

Toplantıda, AB'nin bölgedeki gelişmeleri dikkatle takip ettiği ve sivil halkın zarar görmemesi için gereken müdahaleleri yaptığı belirtildi. Ayrıca, "insani yardım erişimi, şeffaflık ve Azerbaycan'ın Karabağ'daki Ermeni topluluğuna yönelik vizyonu" konularının önemine dikkat çekildi.

Hacıyev, Azerbaycan'ın bölgedeki halka yönelik insani yardım ve güvenlik planlarından bahsetti. Hacıyev ve Grigoryan, yakın zamanda gerçekleştirilecek olan toplantıda normalleşme sürecini nasıl ilerletebilecekleri konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Son olarak, bu toplantının, 5 Ekim'de İspanya'da düzenlenecek olan Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Zirvesi'nde gerçekleşecek liderler arası görüşmeye zemin hazırladığı vurgulandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101847/azerbaycan-ile-ermenistan-temsilcileri-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.