Volkswagen’de büyük kriz! Üretim durduruldu

Alman otomobil devi Volkswagen, sebebi tespit edilemeyen büyük bir sistem arızası yüzünden araç üretimini tamamen durdurdu. Volkswagen Grubu'nun Audi ve Porsche markalarının da bilinmeyen arızadan etkilendiği, durumun araştırılması için kriz masası kurulduğu belirtildi.
Mevlüt Peker
|
27 Eylül 2023, Çarşamba - 23:09
Volkswagen’de büyük kriz! Üretim durduruldu

Alman otomobil devi Volkswagen, bilgisayar sistemlerinde yaşanan büyük bir kesinti nedeniyle birçok fabrikasında üretimi askıya aldı.

Wolfsburg merkezli Volkswagen'de, bilgisayar ağında meydana gelen kesinti sonucu Almanya'da bulunan dört otomobil üretim tesisi faaliyetlerini durdurdu. Bu durum, Wolfsburg, Emden, Zwickau ve Osnabrück Kassel, Braunschweig ve Salzgitter'de bulunan parça üretim tesislerini de olumsuz etkiledi.

Şirket yetkilisi, bu teknik sorunun sadece Volkswagen markasını değil, aynı zamanda Porsche ve Audi gibi grup bünyesindeki diğer markaları da etkilediğini belirtti. Sorunun kaynağını belirlemek adına bir kriz ekibi oluşturulduğu ve bu kesintinin siber bir saldırı sonucu olmadığı vurgulandı.

Almanya dışında da bazı tesislerin bu sorundan etkilendiği, Handelsblatt gazetesinde yer aldı. Gazeteye göre, şirketin global ofislerinde e-posta gibi temel hizmetlerde de aksamalar yaşandı.

Bu tür teknik sorunlar sadece Volkswagen'e özgü değil. Daha önce, otomobil sektörünün devlerinden Toyota da benzer bir sorunla karşılaşmıştı. Ağustos ayında, Toyota'nın dört fabrikasındaki üretim hatları, bir teknik arıza nedeniyle durdurulmuştu. Mart 2022'de ise Toyota, bir tedarikçisinin siber saldırıya uğraması sonucu tüm üretim tesislerini geçici olarak kapatma kararı almıştı. Bu durum, Toyota'nın 14 fabrikasını ve 28 üretim hattını doğrudan etkilemişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102114/volkswagende-buyuk-kriz-uretim-durduruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.