Prof. Ateş Kara’dan "eris varyantı" açıklaması

"Eris varyantı" ile ilgili açıklamalarda bulunan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Eris varyantına geldiğimizde şunu görüyoruz, virüs artık solunum yolu enfeksiyonları formuna doğru dönmekte" dedi.
Mevlüt Peker
|
28 Eylül 2023, Perşembe - 23:07
Prof. Ateş Kara’dan "eris varyantı" açıklaması

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Kovid-19'un yeni varyantı eris hakkında önemli açıklamalarda bulundu. "Virüs, solunum yolu enfeksiyonlarına benzer bir form alıyor." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden Prof. Dr. Ateş Kara'nın eris varyantı hakkındaki video açıklamasını paylaştı. Kara, virüsün evrimini ve değişikliklerini şu sözlerle özetledi:

"Başlangıçta virüsü ve etkilerini bilmiyorduk. Zamanla virüs, bulaşıcılığını artırdı. Ancak eris varyantıyla birlikte virüsün, üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileriyle ortaya çıktığını gözlemliyoruz. Özellikle boğaz ağrısı ve burun tıkanıklığı gibi semptomlar öne çıkıyor."

"Çoğunlukla hafif belirtilerle seyrediyor"

    Prof. Dr. Kara, eris varyantının özellikle yaşlılarda ve riskli grupta ciddi hastalıklara yol açabileceğini, ancak genel olarak hafif belirtilerle seyrettiğini belirtti. Kara, "Bu varyant, diğerlerinden farklı olarak daha çok üst solunum yolu belirtileriyle kendini gösteriyor." dedi ve ekledi:

    "Bu dönemde hijyen kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalmalı, semptom gösterenlerin maske takması ve kalabalık yerlerden uzak durması gerekiyor. Aşılarımızın güncellenmesi ve tamamlanması da korunmada kritik öneme sahip."

    Eris varyantının, pandeminin başlangıcındaki gibi ağır hastalıklara veya ölümlere yol açmadığına dikkat çeken Kara, "Panik yapmaya gerek yok. Hijyen ve maske, yayılımı engelleyebilir." şeklinde konuştu.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2102332/prof-ates-karadan-eris-varyanti-aciklamasi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.