Sağlık Bakanı’ndan “çocuklarda enfeksiyon” uyarısı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, son dönemde çocuklarda çok sık görülmeye başlayan "solunum yolu enfeksiyonu" ile ilgili uyarıda bulundu.
Mevlüt Peker
|
28 Eylül 2023, Perşembe - 19:43
Sağlık Bakanı’ndan “çocuklarda enfeksiyon” uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemde özellikle eylül ayıyla birlikte artış gösteren solunum yolu enfeksiyonları hakkında Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara'nın değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Koca'nın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Son dönemde çocuklarda neden sıkça rastlanan hastalıkların sebebi nedir? Nasıl önlem almalıyız?" sorularına yanıt arayarak, Prof. Dr. Ateş Kara'nın bu konudaki video açıklamasını paylaştı.

Videoda Prof. Dr. Kara, şu bilgilere yer verdi:

"Eylül ayıyla birlikte solunum yolu enfeksiyonlarına daha sık rastlamaya başlıyoruz. Çocukların okul, kreş ve ana sınıfı gibi ortamlara dönüşü, farklı mikroorganizma, bakteri ve virüslerin birbiriyle paylaşılmasına yol açıyor. Bu durum, çocukların eğitim hayatına başladıkları ilk günlerde, haftalarda ve özellikle ilk ayda sıkça hastalanmalarına sebep oluyor."

"El hijyenine dikkat etmeliyiz"

    Kara, çocukların okul ortamında evlerine göre daha çok mikroorganizma ile temas ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

    "Çocukların okula dönüşüyle birlikte enfeksiyon riskinin arttığını bilmeliyiz. Ancak bu riski azaltabileceğimizi de unutmamalıyız. Bu noktada çocuklara el yıkama alışkanlığı kazandırmak büyük önem taşıyor. Ayrıca, teneffüslerde açık havada bulunmaları ve sınıfların düzenli olarak havalandırılması, enfeksiyon riskini azaltacaktır. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor."

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2102304/saglik-bakanindan-cocuklarda-enfeksiyon-uyarisi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.