Zelenskiy’nin eşi: Emine Erdoğan’a minnettarım

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska, Emine Erdoğan’a Ukraynalı yetim çocuklar için yaptıklarından dolayı minnettar olduğunu belirtti.
Mevlüt Peker
|
29 Eylül 2023, Cuma - 00:22
Zelenskiy’nin eşi: Emine Erdoğan’a minnettarım

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü vesilesiyle bir resepsiyon düzenledi. Etkinlikte, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in eşi Olena Zelenska, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a Ukraynalı yetimler adına teşekkürlerini iletti.

Etkinlikte, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve diğer davetliler hazır bulundu. Resepsiyon, Ukrayna ve Türkiye'nin milli marşlarının yanı sıra, hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başladı.

Olena Zelenska, videolu mesajında, "Hayat kurtarmak en değerli şeydir. İster savaş, ister doğal afet olsun, yardım elini uzatan herkese minnettarız." dedi. Zelenska, TİKA'nın Ukrayna'daki sosyal projelere katkılarına da değinerek teşekkürlerini sundu.

Büyükelçi Bodnar, konuşmasında Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'na atıfta bulunarak, "Türkiye'nin 100 yıl önceki mücadelesi, bugün bizim için bir ilham kaynağıdır." dedi. Ayrıca, Türkiye'nin Ukrayna'nın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden biri olduğunu vurguladı.

Ticaret Bakanı Bolat, Ukrayna ile olan kardeşlik bağlarına vurgu yaparak, iki ülke arasındaki ilişkilerin sürekli güçlendiğini belirtti. Bolat, "Ukrayna'nın bağımsızlığını kazandığı 1991'den bu yana ilişkilerimiz sürekli derinleşiyor." dedi. Ayrıca, Türk firmalarının Ukrayna'da yapacağı projeler hakkında da bilgi verdi.

Bolat, Kırım Tatarlarının önemine değinerek, "Kırım Tatarlarının haklarını koruma ve uluslararası platformlarda seslerini duyurma konusunda destek olmaya devam edeceğiz." dedi. Bolat, Türkiye ve Ukrayna'nın sadece bölgesel değil, küresel barışa da katkıda bulunduğunu vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102338/zelenskiynin-esi-emine-erdogana-minnettarim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.