BM heyeti Karabağ’a gidecek

Azerbaycan hükümetinin daveti üzerine BM (Birleşmiş Milletler) heyeti Karabağ'a gidecek.
Mevlüt Peker
|
29 Eylül 2023, Cuma - 21:22
BM heyeti Karabağ’a gidecek

Birleşmiş Milletler (BM), Azerbaycan yönetiminin talebi doğrultusunda, Karabağ bölgesine bir inceleme ekibi gönderme kararı aldı.

BM'nin Basın Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde AA'nın "Azerbaycan'ın BM'ye heyet gönderme talebi oldu mu? 30 yıl boyunca bölgeye neden giriş yapamadınız? Azerbaycan yönetiminin Ermeni vatandaşlara 'bölgede kalmaları ve çok kültürlü Azerbaycan toplumunun bir üyesi olmaları' konusundaki çağrısından haberdar mısınız? BM'nin bölgede herhangi bir kötü muamele raporu ya da bulgusu var mı?" şeklindeki sorularına cevap verdi.

Dujarric, BM İnsani Yardım Koordinasyon Bürosu'ndan bir ekibin, yaklaşan hafta sonu Karabağ'a hareket edeceğini ve bölgede bir durum değerlendirmesi yapacağını belirtti.

Sözcü, ana hedeflerinin insani durumu değerlendirmek olduğunu vurgulayarak, tüm tarafların uluslararası ve insani normlara uyması gerektiğini dile getirdi.

Dujarric, Azerbaycan yönetiminin, etnik azınlıkların haklarına olan taahhüdünden haberdar olduklarını belirtti ve BM'nin son 30 yılda bölgeye erişiminin olmadığına dikkat çekti. Bu ziyaretin bu nedenle büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

"BM ekibi, Azerbaycan yönetiminin tam desteğiyle bölgeye seyahat edecek" ifadesini kullanan Dujarric, bölgeye neden giriş yapılamadığı konusunda "Bu, çok kompleks ve duyarlı jeopolitik sebeplerden kaynaklanıyor." şeklinde bir açıklama yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102587/bm-heyeti-karabaga-gidecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.