Org. Milley’den Trump’a: Diktatör özentisi…

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Genelkurmay Başkanı Mark Milley, eski ABD Başkanı Donald Trump'a "diktatör özentisi" göndermesinde bulundu.
Mevlüt Peker
|
29 Eylül 2023, Cuma - 21:30
Org. Milley’den Trump’a: Diktatör özentisi…

ABD'nin en üst askeri yetkilisi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Amerikan askerlerinin "otoriter bir figüre" sadakat yemini etmediğini belirtti. Bu açıklama, Milley ile "eski ABD Başkanı Donald Trump" arasında yaşanan son dönemdeki gerilim ışığında, Trump'a bir gönderme olarak algılandı.

Milley, görev süresinin bitimine yaklaşırken Arlington'da bir askeri tesiste düzenlenen törende konuşma yaptı. Amerikan medyası, Milley'in "Amerikan askerlerinin 'otoriter bir figüre' bağlılık yemini etmediği" yönündeki ifadelerini, "Trump'a yapılan bir gönderme" olarak değerlendirdi.

Milley, "Biz bir millete, bir topluluğa ya da bir inanca yemin etmiyoruz. Bir monarşa ya da otoriter bir lidere sadakat yemini etmiyoruz. Biz anayasaya sadakat yemini ediyoruz." şeklinde konuştu.

Trump, geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerinden Milley'in, başkanlık döneminin sonlarında Çinli mevkidaşıyla yaptığı görüşmeyi eleştirmişti. Milley ise bu eleştirilere karşılık, kendisinin ve ailesinin güvenliğini sağlamak adına "gereken adımları atacağını" belirtmişti.

ABD Başkanı Joe Biden, Milley'in askeri kariyerini ve vatanseverliğini öne çıkararak takdir etti. Biden, Milley'in birçok savaş bölgesinde görev aldığını ve ABD ordusuna liderlik ettiğini vurguladı.

Bunun yanı sıra, Biden, Senato'da Pentagon'a yapılacak atamaları engelleyen Cumhuriyetçi Senatör Tommy Tuberville'i eleştirdi. Biden, terfilerin ve atamaların gecikmesini "kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Q. Brown Jr hakkında da konuşan Biden, onun da deneyimli ve vatansever bir asker olduğunu ifade etti.

Brown'ın ataması, Senatör Tuberville'in Pentagon'a yapılacak atamalara engel olması nedeniyle, Senato'da yapılan oylamada büyük bir çoğunlukla onaylandı. Brown, ABD tarihinde Genelkurmay Başkanlığı görevini üstlenen ikinci siyahi Amerikalı olarak kaydedilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102588/org-milleyden-trumpa-diktator-ozentisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.