Halılara yaptığı resimlerle büyülüyor

Halıya yaptığı resimlerle sosyal medyada ün kazanan Kazak ressam Asel Sabyrcankyzy, "Beni sosyal medyada daha çok gençler takip ediyor. Sanatımla onlara ilham kaynağı olduğum için çok mutluyum" dedi.
Mevlüt Peker
|
30 Eylül 2023, Cumartesi - 00:18
Halılara yaptığı resimlerle büyülüyor

Kazakistanlı yetenekli ressam Asel Sabyrcankyzy, halı üzerine yaptığı renkli ve etkileyici resimlerle sosyal medyanın dikkatini çekiyor.

29 yaşındaki sanatçı Asel Sabyrcankyzy, resim eğitimini Astana Sanat Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra Almatı'da bulunan Temirbek Jurgenov Sanat Akademisi'nde yüksek lisansını aldı.

Profesyonel ressamlık kariyerinde birçok farklı teknikle çalışan Sabyrcankyzy, son aylarda halı üzerine resim yapma yöntemini keşfetti. Türk mitolojisinin etkileyici karakteri Umay tanrıçasını halıya resmeden Sabyrcankyzy, bu eseriyle sosyal medyada büyük ilgi gördü. Bu başarısı, ona ülkenin önde gelen sanat galerilerinden biri olan Kulanshi Sanat Galerisi'nde sergi açma fırsatını getirdi.

Astana'da bulunan bu prestijli galeride eserlerini sergileyen sanatçı, AA'ya verdiği röportajda, "Ziyaretçilerin olumlu geri dönüşleri beni çok mutlu ediyor. Burada toplamda 14 eserim sergileniyor. Genç bir sanatçı için bu büyük bir başarı." şeklinde konuştu.

Sabyrcankyzy, eserlerinde Türk kültürünün önemli kadın figürlerinden ilham aldığını belirtti. "Tomris ve Bopay gibi kahraman kadınları resmettim. Ayrıca, Umay'ın iyilik ve birlik simgesi olarak resmedildiği bir eserim var. Kar leoparı temalı bir diğer eserimde ise kadının gücünü vurgulamak istedim." dedi.

Halı üzerine resim yapmanın zorluklarına da değinen Sabyrcankyzy, "Su geçirmez boyalarla çalışıyorum ve hata yapma lüksüm yok. Tüm süreç boyunca dikkatimi yoğunlaştırıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaliteli halı seçiminin önemine vurgu yapan sanatçı, "El yapımı halı üzerine resim yapma hayalim var." dedi. Resimlerinin hazırlık sürecinin uzun sürdüğünü belirten Sabyrcankyzy, "Bazı eserlerimi birkaç haftada tamamlıyorum, ancak bazen bir gecede bitirebildiğim eserler de oluyor." diye ekledi.

Sosyal medyanın sanatçılar için büyük bir fırsat olduğunu belirten Sabyrcankyzy, "Gençlerin beni takip etmesi ve sanatımın onlara ilham vermesi beni çok mutlu ediyor." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102617/halilara-yaptigi-resimlerle-buyuluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.