Faslı Bakan, Fransızca konuşmayı reddetti

Afrika’da Fransa’ya olan nefret büyüyor. Fas ile Fransa arasındaki gerginlik de devam ediyor. Fas Sanayi ve Ticaret Bakanı Riyad Mezzur, Marakeş’te katıldığı toplantıda “Fransızca konuşma” talebini sert biçimde reddetti.
Mevlüt Peker
|
01 Ekim 2023, Pazar - 00:55
Faslı Bakan, Fransızca konuşmayı reddetti

Fas'ın Sanayi ve Ticaret Bakanı Riyad Mezzur, Marakeş'te gerçekleşen bir toplantı sonrasında Fransızca konuşma talebini geri çevirdi.

Toplantı sonrası sosyal medyada paylaşılan videolarda, 27-29 Eylül tarihlerinde Marakeş'te düzenlenen 2. Afrika Sağlık Risklerini Azaltma Toplantısı'na katılan Mezzur'un, Fransızca konuşma talebine "İspanyolca, İngilizce ve Arapça'da konuşabilirim." şeklinde yanıt verdiği görüldü.

Bu tepki, son dönemde Fas ile Fransa arasında yaşanan gerilimin yeni bir örneği olarak değerlendirildi. 24 Eylül'de sosyal medyada Fransız vatandaşlarına vize uygulanması çağrısı yapılmıştı.

Fas'ta 8 Eylül'de meydana gelen büyük deprem sonrası Fransa'nın yardım teklifi, Fas tarafından reddedilmişti. Bu reddedilme, Fransa'da geniş yankı bulmuş ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Fas halkına doğrudan bir video mesajla seslenmişti.

Macron'un bu mesajı, Fas'ta bazı kesimler tarafından "sömürgecilik dönemine özlem" olarak değerlendirilmiş ve eleştirilmişti. Faslılar, Macron'un bu tavrının, eski sömürge ülkelerine hala üstten baktığını gösterdiğini düşünüyorlardı. Bu durum, Fas Kralı 6. Muhammed ve hükümetin yardım konusundaki yetkili olduğu bilinirken, Macron'un doğrudan halka hitap etmesi, Fas'ta tepkilere neden oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102792/fasli-bakan-fransizca-konusmayi-reddetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.