Karadağ’a giden BM heyeti Azerbaycan’ı akladı

BM (Birleşmiş Milletler), Karabağ'a giden BM heyetinin, Azerbaycan’ın Ermeni sivillere şiddet uygulandığına dair hiçbir tespite rastlamadığını, Azerbaycan ordusunun Karabağ’da sivil altyapıları hedef almadığını gördüklerini duyurdu.
Mevlüt Peker
|
02 Ekim 2023, Pazartesi - 19:56
Karadağ’a giden BM heyeti Azerbaycan’ı akladı

Birleşmiş Milletler (BM), Karabağ ziyaretinde bulunan BM heyetinin, Ermeni sivillerine yönelik herhangi bir şiddet eylemi gözlemlemediklerini ve sivil tesislerin zarar görmediğini ifade etti.

BM'nin Sözcüsü Stephane Dujarric, Azerbaycan'ın davetiyle Karabağ'a giden BM heyetinin incelemeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Dujarric, heyetin bölgede yaşanan insani durumu değerlendirdiğini belirtti ve heyetin Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) temsilcilerinden oluştuğunu aktardı.

Heyetin, Laçın bölgesindeki sınır kontrol noktası ve Hankendi kentinde incelemeler gerçekleştirdiğini vurgulayan Dujarric, "Heyet, Ermeni sivillerine yönelik herhangi bir şiddet belirtisi gözlemlemedi ve sivil yapıların zarar görmediğini tespit etti." dedi.

Dujarric, bölgedeki hastaneler, okullar, konutlar, dini ve kültürel yapıların zarar görmediğini, Azerbaycan yönetiminin sağlık hizmetlerini kesintisiz sürdürme çabasında olduğunu belirtti. Ayrıca, tarım alanlarının ve hayvanların da zarar görmediğini ekledi.

Heyetin, bölgedeki Ermeni topluluğunun temsilcileriyle de görüştüğünü belirten Dujarric, bölgede güvenin yeniden tesis edilmesinin kritik öneme sahip olduğunu ve tüm tarafların bu konuda çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103032/karadaga-giden-bm-heyeti-azerbaycani-akladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.