Lavrov: Karabağ’da Azerbaycan’la çalışıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Karabağ'da "normal yaşam" için Azerbaycan ile çalıştıklarını belirtti.
Mevlüt Peker
|
02 Ekim 2023, Pazartesi - 23:28
Lavrov: Karabağ’da Azerbaycan’la çalışıyoruz

Rusya'nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Karabağ'da yaşanan gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Lavrov, "Azerbaycan ile birlikte Karabağ'da normal yaşantının tekrar tesis edilmesi için çalışıyoruz. Erivan'ın da bu sürece katkıda bulunmasını umuyoruz." şeklinde konuştu.

Soçi kentinde gerçekleştirilen Valday Uluslararası Tartışma Kulübü'nün yıllık toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Lavrov, Karabağ'da devam eden süreçleri değerlendirdi. Bakan, "Karabağ'da yaşananlarla ilgili olarak Azerbaycanlı dostlarımız ve komşularımızla birlikte bölgede güvenliği ve istikrarı sağlama amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Erivan'ın da bu sürece aktif bir şekilde dahil olmasını bekliyoruz." dedi.

Ayrıca, 2020 yılında gerçekleşen anlaşmayla ilgili olarak Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Karabağ'ı Azerbaycan'a baskı altında bıraktığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Lavrov, Paşinyan'ın Avrupa'da Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğuna dair bir belge imzaladığını hatırlattı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103060/lavrov-karabagda-azerbaycanla-calisiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.