Gaye Erkan, TBMM'de sunum yaptı

Yeni yasama yılına başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk gündemi ekonomi oldu. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bir sunum yaptı. Erkan, "Fiyat istikrarı temel amacımız doğrultusunda tüm araçlarımızı kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz." dedi.
Onur Çetinkaya
|
03 Ekim 2023, Salı - 17:18
Gaye Erkan, TBMM'de sunum yaptı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yaptı.

Para politikasını uygulamaya devam edeceklerinin altını çizen Erkan," Parasal sıkılaştırma sürecimizin ve güçlü bir eğilim gösteren rezerv birikiminin etkilerinin döviz kuru istikrarını desteklediğini görmekteyiz. "ifadelerini kullandı.

Fiyat istikrarını tesis etmekte kararlı olduklarını vurgulayan  Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, akaryakıttaki dalgalanmaya değindi.

Erkan, "Akaryakıt fiyatları, fiyatlama davranışları üzerinde ilave bir risk oluşturuyor. Akaryakıt önümüzdeki dönemde de enflasyon üstünde risk. Sanayiye yönelik elektrik ve doğalgaz zamları yıllık enflasyonu artıracak." değerlendirmesini yaptı.

2024 yılında dezenflasyon sürecinin başlayacağını ifade eden Erkan, enflasyon da  geçiş sürecinde olduklarını söyledi.

Yıllık enflasyonda düşüşü baz etkisiyle Mayıs 2024'ten sonra görmeye başlanacağını belirten  TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, "2025'te istikrar dönemi olacak ve 2026'da enflasyonu tek haneye indireceğiz." dedi.

Türk Lirası'na sağlıklı bir geçiş sürecinin yaşandığını belirten Erkan, " Kur korumalı mevduat bakiyesi gerilerken rezervlerde de artış sağlanması, KKM’den ve döviz mevduattan TL’ye geçiş stratejisinin başarıyla ilerlediğine ve TL’ye arzu edilen sağlıklı geçişin başladığına işaret etmektedir. " şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103139/gaye-erkan-tbmmde-sunum-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.