İtalya’da otobüs üst geçitten raylara çakıldı: 21 ölü

İtalya'da bir yolcu otobüsünün üst geçitten 15 metre aşağıdaki demir yoluna çakılması nedeniyle 21 kişi yaşamını yitirdi. Trafik kazasında 12 kişinin yaralanırken, 4 ya da 5 kişinin kayıp olduğu yönünde şaşırtan bir bilgi geldi.
Mevlüt Peker
|
04 Ekim 2023, Çarşamba - 00:17
İtalya’da otobüs üst geçitten raylara çakıldı: 21 ölü

İtalya'nın Mestre bölgesinde meydana gelen korkunç trafik kazasında bir yolcu otobüsü üst geçitten düşerek demir yolu hattına çarptı. Bu feci olayda, ilk tespitlere göre 21 kişi hayatını kaybetti.

Mestre'den Marghera yönüne seyir halinde olan otobüs, henüz nedeni belirlenemeyen bir sebeple A4 otoyolundaki üst geçitten kontrolden çıkarak yaklaşık 15 metre aşağıya, demir yolu hattına düştü. Çarpmanın şiddetiyle otobüs alevlere teslim oldu.

Kaza sonrası bölgedeki trafik tamamen durduruldu. Venedik Valiliği, kazada 21 kişinin yaşamını yitirdiğini, 12 kişinin yaralandığını ve 4-5 kişinin kaybolduğunu duyurdu. Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, yaşanan bu trajik olayda ölenlerin büyük bir kısmının yabancı uyruklu olduğunu ve kaza mahallinde Ukrayna'ya ait pasaportlara rastlandığını belirtti.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, olayın hemen ardından Belediye Başkanı Brugnaro'yu telefonla arayarak yaşananlar hakkında bilgi aldı. Ülkenin Başbakanı Giorgia Meloni de yaşanan bu acı olaya dair başsağlığı dileklerini ileterek, "Kalbimizde yaşanan bu trajedinin kurbanları ve aileleri var. Olayla ilgili son gelişmeleri yakından takip ediyoruz." şeklinde bir açıklama yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103225/italyada-otobus-ust-gecitten-raylara-cakildi-21-olu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.