Nobel Ödülü basına sızdı!

2023 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan isimler, resmi açıklamadan saatler önce İsveç basınında yer aldı.
Mevlüt Peker
|
04 Ekim 2023, Çarşamba - 23:28
Nobel Ödülü basına sızdı!

2023 Nobel Kimya Ödülü'nün sahipleri, resmi duyurudan dört saat önce İsveç medyasına sızdırıldı.

İsveç'in önde gelen medya kuruluşları TV4, SVT ve TT, Nobel Kimya Ödülü'nün Moungi Gabriel Bawendi, Louis E. Brus ve Alexei I. Ekimov'a verildiğini belirten bir basın bültenini, resmi duyurudan dört saat önce aldıklarını duyurdu.

Bu durum karşısında İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi Genel Sekreteri Hans Ellegren, Associated Press'e verdiği demeçte, "Bu yaşananlar için ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Bu, gerçekten üzücü bir durum ve ne olduğunu tam olarak anlamış değiliz." şeklinde konuştu.

Akademi üyesi Göran Hansson ise, "Ödül kazananlarının isimlerinin herkese eş zamanlı olarak duyurulması bizim için kritik bir ilkedir. Ancak, dijital dönemde bilgi sızıntıları, eski basılı medya dönemine göre farklı yollarla meydana gelebiliyor." dedi.

Akademi, bu sızıntının nasıl gerçekleştiğini araştırmaya devam ediyor.

2023 Nobel Kimya Ödülü

    Moungi Gabriel Bawendi, Louis E. Brus ve Alexei I. Ekimov, kuantum noktaları üzerine yaptıkları öncü çalışmalarla Nobel Kimya Ödülü'ne layık görüldü. Kuantum noktalarının, LED aydınlatma teknolojilerinde, QLED ekran teknolojisinde ve biyokimya ile tıpta kullanılarak biyolojik dokuların görüntülenmesinde önemli bir rol oynadığı belirtildi.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2103388/nobel-odulu-basina-sizdi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.