İsveç'te yeni terör yasası yürürlüğe giriyor

Yeni terör yasası 31 Mayıs'ta İsveç Meclisinde kabul edilmişti. Yasanın Temmuz ayının başında yürürlüğe gireceği açıklandı.
Mevlüt Peker
|
16 Haziran 2022, Perşembe - 11:00
İsveç'te yeni terör yasası yürürlüğe giriyor

İsveç resmi haber ajansı TT'de yer alan habere göre, yeni terör yasası 1 Temmuz 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Yeni kanuna göre, herhangi bir ülkeye yönelik terör maksatlı zarar verme ve kasıtlı olarak suç işlemeye yönelik tüm girişimler, terör suçu sayılacak.

Aktif terör örgütü üyeliği sırasında eylem yaptığı ispatlanan şahısların 6 yıl olan azami hapis cezası 7 yıla çıkaracak.

Basit terör suçlarında geçerli olan zaman aşımı ise kaldırıldı.

Teröre fon sağlama, kamu düzenini bozma amaçlı yapılan çağrılar, terör örgütüne eleman kazandırma ve terör eğitimi sağlama gibi suçlar ise, 1 ila 6 yıl hapis cezasıyla cezalandırılacak. Bu suçlar eski terör yasası gereği 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılıyordu.

İsveç mahkemeleri, suçun kim tarafından ve nerede işlendiğini değerlendirmeksizin bütün suçlar hakkında yargılama yaparak kararını verecek.

SEPO'dan (İsveç İstihbarat Teşkilatı) yapılan yazılı açıklamada, yeni terör yasasında yükseltilen hapis cezalarının suçlular için bir mesaj değeri taşıdığı bildirildi.

SEPO'nun açıklamasında, İsveç'in, aşırılık ve şiddet yanlılarının sığınağı olmaması gerektiğinin altı çizildi.

Terör suçlarına yönelik cezaların yükseltilmesini öngören yeni terör yasası İsveç Meclisi tarafından 31 Mayıs'ta kabul etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1584068/isvecte-yeni-teror-yasasi-yururluge-giriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.