PKK-YPG ilişkisi… ABD: Yeterli bilgiye sahip değiliz!

PKK/YPG ile ilgili sorulara yorum yapmaktan kaçınan ABD'li yetkili, PKK ile YPG ilişkisine dair, “Bu detaylı iddiaların doğruluğunu teyit edebilecek yeterli bilgi sahip değiliz” dedi.
Mevlüt Peker
|
05 Ekim 2023, Perşembe - 00:35
PKK-YPG ilişkisi… ABD: Yeterli bilgiye sahip değiliz!

ABD Dışişleri Bakanlığı, PKK terör örgütüne karşı NATO üyesi Türkiye'nin yanında olduklarını vurgularken, YPG hakkında net bir yorumda bulunmaktan kaçındı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, bir basın toplantısında, AA muhabirinin Ankara'da gerçekleşen terör saldırısı girişimi ve PKK/YPG bağlantısı hakkındaki sorularını yanıtladı.

Patel, "ABD olarak, NATO müttefiki Türkiye'nin, ABD'nin Yabancı Terör Örgütü olarak tanımladığı PKK'ya karşı verdiği mücadeleye tam destek veriyoruz." şeklinde konuştu.

Ancak, YPG'nin PKK'nın Suriye uzantısı olduğu iddialarına ilişkin Patel, "Bu konudaki iddiaların doğruluğunu doğrulayabilecek bilgilere sahip değiliz. Şu an için ekleyeceğimiz bir şey yok." dedi.

YPG'nin Türkiye için bir tehdit olup olmadığına dair sorulara ise Patel, "Bu konuda elimizde somut bir güvenlik değerlendirmesi bulunmamaktadır." yanıtını verdi.

Milli Savunma Bakanı Güler: "Suriye ve Irak'taki PKK/KCK, PYD/YPG yapılanmaları meşru hedefimizdir"

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara'da yaşanan terör saldırısı hakkında, "Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren PKK/KCK, PYD/YPG unsurlarının tüm yapıları, meşru hedeflerimiz arasındadır." dedi. Güler, saldırıyı engelleyen polisler için de dua ettiğini belirtti.

    Dışişleri Bakanı Fidan: "Saldırıyı gerçekleştiren teröristler Suriye kökenli"

      KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'daki terör saldırısının arkasındaki iki teröristin Suriye'den geldiğini ve orada eğitim aldığını ifade etti. Fidan, "Irak ve Suriye'deki PKK/YPG yapılanmaları, tesisleri ve enerji kaynakları, güvenlik güçlerimiz ve istihbarat birimlerimiz için meşru hedeflerdir. Üçüncü tarafların bu bölgelerden uzak durmalarını öneriyoruz." şeklinde konuştu.

      http://www.ankaramasasi.com/haber/2103394/pkk-ypg-iliskisi-abd-yeterli-bilgiye-sahip-degiliz
      İlginizi Çekebilir

      Yorumlar (0)

      Yorumunuz İletilmiştir.