Can Atalay'a Saadet Partisi'nden destek

Türkiye İşçi Partisi (TİP) listesinden 14 Mayıs’ta milletvekili seçilen ancak Gezi Davası’ndan aldığı hapis cezası onandığı için salıverilmeyen Can Atalay’a Saadet Partisi’nden destek geldi. Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay dosyasını karara bağlaması öncesi saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, “Can Atalay süratle Meclise gelmesi gereken bir milletvekilidir. Milletin oyu, tercihi her şeyin üstündedir. Maalesef Türkiye’de dünden bugüne yargı iktidarın elinde bir kılıç gibi kullanılıyor” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
05 Ekim 2023, Perşembe - 13:25
Can Atalay'a Saadet Partisi'nden destek

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın Ankara Masası Gündem Programı canlı yayınında gazeteci Fatih Atik’in konuğu oldu.

Fatih Atik’in, TİP listesinden milletvekili seçilen Can Atalay’ın dosyasının Anayasa Mahkemesi’nde görüşüleceğini hatırlatması üzerine Birol Aydın, Atalay’ın milletvekili olarak Parlamento’ya katılmasına izin verilmemesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Birol Aydın şunları ifade etti:

“Can Atalay süratle Meclis'e gelmesi gereken bir milletvekilidir”

“Doğru bulmuyoruz. Can Atalay süratle Meclise gelmesi gereken bir milletvekilidir. Milletin oyu, tercihi her şeyin üstündedir.”

“Yargı iktidarın elinde bir kılıç gibi kullanılıyor”

“ Maalesef Türkiye’de dünden bugüne yargı iktidarın elinde bir kılıç gibi kullanılıyor. Yargıçlarımız tek tek ele alsak çok temiz insanlar. Ama o temiz ve vicdanlı insanlar vicdanları ve o önündeki kanunlarla baş başa bırakılmıyorlar. Tahammül edemeyecekleri sınavlara tabi tutuluyorlar. Ve hukuk garabetleri ortaya çıkıyor.”

“İnsanımızın iktidarın oluşturduğu algıya teslim olmaması gerekiyor”

“ Dün çok keskin şekilde, en ağır şekilde yargıladığımız ve mahkum ettiklerimizi daha sonra serbest bırakır hale geliyoruz. Onun için seçmenimizin de insanımızı da iktidarın oluşturduğu algıya teslim olmaması gerektiği kanaatindeyiz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103472/can-atalaya-saadet-partisinden-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.