Haftada 2 kez, ayda 1 kez, yılda hiç olmayan şey nedir?

Zeka ölçümü için sorulan veya bazı yarışma programlarında karşımıza çıkan, "Haftada 2 kez ayda 1 kez yılda hiç olmayan şey nedir?" sorusunun yanıtı merak ediliyor. İşte "Haftada 2 kez ayda 1 kez yılda hiç olmayan şey nedir?" sorusunun doğru cevabı...
Büşra Bayrak
|
05 Ekim 2023, Perşembe - 13:27
Haftada 2 kez, ayda 1 kez, yılda hiç olmayan şey nedir?

Çoğu insanın zeka seviyesini ölçmek için yapılan bir çok zeka testi veya sorular bulunur.

Bu testler veya sorular hem görsel hem de zihinsel zekayı ölçmek için yapılır.

İnanları düşünmeye sevk eden ve zekaları zorlamaya yarayan bu tip sorular aslında beyin kaslarımızı geliştirmek için iyi gelmektedir.

Beynimizi çok yönlü düşünmeye ve değerlendirmeye fırsat verir.

Bu tür sorular veya testler şaşırtmaca olabiliyor. Beynimiz hemen sorunun amacını anlamak için bazı unsurları gözden geçiriyor.

Mesela “haftada 2 kez ayda 1 kez yılda hiç olmayan şey nedir?” sorusu zeka soruları arasında en bilinenlerden biridir. Sorunun cevabı oldukça şaşırtmaca gözükse de çok basit bir yanıtı var. O yanıtı görmek için ise beynimiz türlü fonksiyonlara dikkat eder.

Haftada 2 kez ayda 1 kez yılda hiç olmayan şey nedir? şeklindeki soruda bazı kişiler gökyüzü olaylarına yönelirken bazıları ise olası muhtemel olaylara yönelir.

Bu tür bir soru, harf sayılarına dayalı bir kelime oyununu ifade edebilir. Sorunun cevabı, kelimenin harf sırasına göre belirli bir sıklıkta belirli harf veya harf gruplarını içermesi gerektiğini ima ediyor.

Doğru cevabı bulabilmek için soru da geçen hafta, ay ve yıl kelimelerine bakmak yeterli.

Hafta kelimesinde 2 tane A harfi vardır. Ay kelimesinde ise 1 tane A harfi vardır. Yıl kelimesinde ise hiç A harfi yoktur. Bu nedenle, haftada 2 kez A harfi vardır, ayda 1 kez A harfi vardır, yılda ise hiç A harfi yoktur.

Bu bilgilere göre, haftada 2 kez ayda 1 kez yılda hiç olmayan şey nedir? sorusunun doğru cevabı ‘A’ harfidir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103479/haftada-2-kez-ayda-1-kez-yilda-hic-olmayan-sey-nedir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.