Selçuk Bayraktar kimdir?

Baykar Yönetim Kurulu Başkanlığı, Teknoloji Liderliği (CTO) T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı ve Teknofest Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Selçuk Bayraktar'ın hayatı çokça araştırılıyor. Peki Selçuk Bayraktar kimdir, kariyeri hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? İşte yanıtı...
Hande Akyol
|
06 Ekim 2023, Cuma - 14:01
Selçuk Bayraktar kimdir?

Türk mühendis, girişimci ve savunma sanayii uzmanı olan Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin savunma sanayii alanında önemli başarılar elde etmesini sağlayan başarılı bir isim olarak bilinir. 

Eğitimi:

Selçuk Bayraktar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, Amerika Birleşik Devletleri'nde İşletme Yüksek Lisansı yapmıştır.

Araştırmaları kapsamında dünyada ilk kez İHA’ların formasyon uçuşu deneyleri, hava-yer robot
takımlarının koordinasyonu, uçuş kontrol ve güdüm sistemleri konularında bilimsel yayınlara konu olan çalışmalar
gerçekleştirmiştir.

Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra çalışmaları esnasında göstermiş olduğu üstün başarılardan dolayı MIT
(Massachusetts Institute of Technology)’de burslu olarak yüksek lisans-doktora teklif almıştır. MIT’deki eğitimi
sürecinde İnsansız Helikopter Sistemlerine agresif manevra yapma kabiliyet kazandıracak otomatik uçuş kontrol
algoritmaları alanında çalışmalar yürütmüştür. 

2006’da MIT Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden ikinci
yüksek lisans diplomasını almıştır.

Kariyeri:

Selçuk Bayraktar, Baykar Yönetim Kurulu Başkanlığı, Teknoloji Liderliği (CTO) T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı ve Teknofest Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini halen sürdürmektedir. Baykar, Türkiye'nin insansız hava araçları (İHA) ve insansız deniz araçları (İDA) gibi askeri teknolojiler üreten önde gelen firmalarından biridir.

İHA Teknolojisi: Selçuk Bayraktar, Türk Silahlı Kuvvetleri için geliştirilen ve üretilen Bayraktar TB2 adlı insansız hava aracının (İHA) tasarımında önemli bir rol oynamıştır. Bu İHA, Türkiye'nin askeri operasyonlarında etkin bir şekilde kullanılmış ve uluslararası arenada da dikkat çekmiştir.

Savunma Sanayi Katkıları: Bayraktar, savunma sanayii alanında yaptığı çalışmalar ve teknolojik yeniliklerle Türkiye'nin savunma kabiliyetini artırmaya katkıda bulunmuştur. Aynı zamanda savunma sanayii alanındaki girişimleri ve işbirlikleri ile Türk savunma sanayii sektörünün gelişimine katkı sağlamıştır.

Bayraktar aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile evli ve 1 çocuk babasıdır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103656/selcuk-bayraktar-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.