Atarax nedir ve ne için kullanılır?

Birden çok hastalığın tedavisinde kullanılabilen Atarax oldukça popüler bir ilaç. Peki, Atarax nedir ve ne için kullanılır? İşte cevabı...
Hande Akyol
|
06 Ekim 2023, Cuma - 17:32
Atarax nedir ve ne için kullanılır?

Atarax alerji semptomlarını, kaşıntıyı ve bazı anksiyete bozukluklarını tedavi etmek amacıyla kullanılır. Atarax,  antihistamin ilaç grubunda yer alan reçeteli bir ilaç türüdür.

Atarax aşağıdaki durumlarda kullanılabilir:

  1. Alerji: Atarax, alerjik reaksiyonların semptomlarını hafifletmek için kullanılabilir. Özellikle kaşıntı, kızarıklık, kurdeşen (ürtiker) ve burun akıntısı gibi alerjik semptomları tedavi etmek için kullanılır.
  2. Anksiyete: Hidroksizin, hafif anksiyete bozukluklarının tedavisinde yardımcı olabilir. Sinirlilik, tedirginlik ve endişe gibi semptomları azaltabilir.
  3. Uyku Problemleri: Atarax, bazen uyku problemleri olan insanlar için uykusuzluğu hafifletmek için kullanılır. Yatmadan önce alındığında sedatif etkileri nedeniyle uykuyu artırabilir.

Doktorlar Atarax'ı size önermeden önce, semptomlara ve sağlık durumlarına göre en uygun tedaviyi belirlemek için değerlendirme yapacaktır. Ayrıca, Atarax kullanırken dikkat etmek gereken bazı yan etkiler ve önlemler vardır, bu nedenle ilacı reçete eden sağlık profesyonelinin talimatlarına mutlaka uyulmalıdır. İlaçlar hakkında daha fazla bilgi almak ve nasıl kullanılacakları konusunda netlik sağlamak için doktora iletişim kurmak önemlidir.

Yan etkileri

  1. Taşikardi,
  2. QT uzaması,
  3. Gözde uyum bozukluğu, bulanık görme
  4. Ağız kuruluğu,
  5. Karaciğer fonksiyon testlerinde anormallik, hepatit,
  6. Bulantı, kusma
  7. Halsizlik, hasta hissetme, uyku hali, kafa karışıklığı
  8. Kabızlık,
  9. Ateş, Baş ağrısı,
  10. Uykusuzluk,
  11. Aşırı huzursuzluk hali,
  12. Kaşıntı, kızarıklık, kabartılı döküntü, dermatit,
  13. Terlemede artış,
  14. Deri, ağız, göz ve genital bölgede kızarıklık veya kabarcık oluşması,
  15. Düşük tansiyon

Yukarıda belirtilen yan etkilerden bir ya da birden fazlasıyla karşılaşılması durumunda mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2103697/atarax-nedir-ve-ne-icin-kullanilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.