Lou Bernard Arnault kimdir? Bernard Arnault kaç yaşında, hangi markaların sahibi?

​​Bernard Arnault; dünyada "lüks" kavramını yöneten, modaya yön veren, iflas eden şirketleri bir dünya devine dönüştüren, dokunduğu her ürünü dünya markası haline getiren, öngörüleri ve isabetli kararlarıyla orta boy bir şirketten dünyanın en zengin insanları listesinde ilk sıraya kadar yükselen iş insanıdır. Her gün adını duyduğunuz 60'dan fazla markanın sahibi olan Bernard Arnault'un yaşam öyküsü, sahip olduğu markalar merak ediliyor. İşte fırsatın kokusunu kilometrelerce öteden alan marka canavarı Fransız'ın hayatına dair merak edilenlerin yanıtları...
Ersin Küçükbarak
|
08 Ekim 2023, Pazar - 10:04
Lou Bernard Arnault kimdir? Bernard Arnault kaç yaşında, hangi markaların sahibi?

Bernard Arnault, 5 Mart 1949 tarihinde Fransa Roubaix’de doğdu. Asıl adı Bernard Jean Étienne Arnault olup babası iş insanı Jean Leon Arnault’dur. 

Maxence Van Der Meersch Lisesi’ni bitiren Arnault dünyaca ünlü École Polytechnique adlı üniversitede mühendislik eğitimini 1971’de tamamladı.

 Üniversiteden sonra babasının Ferret-Savinel adındaki inşaat şirketinde mühendislik yapan Arnault, 1976 yılında şirketin hızla gelişen emlak sektörüne yönelmeye babasını ikna etti.


Şirketin inşaat sektöründeki mal varlıklarının satışından elde edilen 40 milyon Fransız frangı ile emlak alanına giriş yaptı.

  İsim değişikliğiyle Ferinel adını alan şirket, tatil ve konaklama hizmetleri sektöründe büyük başarılar kazandı.. Bernard Arnault 1974’te Şirket Geliştirme Departmanı Direktörü pozisyonuna atandı, bundan üç yıl sonra CEO oldu, 1979’da babasının yerine şirketin yönetim kurulu başkanı oldu.

Fransa’da 1981 yılında sosyalistlerin iktidara gelmesi üzerine Arnault ve ailesi ABD’ye taşınmak zorunda kaldı. Florida eyaletinin Palm Beach şehrinde lüks siteler inşa eden Armault, emlak yatırımlarının ABD ayağını kurdu. 

Fransa’da iktidardaki sosyalistlerin ekonomik modelde değişime gitmesi üzerine 1983’te geri döndü.

O dönem Christian Dior’un tasarım ofisini ve dikimhanesini de bünyesinde barından Boussac Saint-Frères adlı büyük tekstil firması iflas edince Arnault, bunu yatırım fırsatı olarak gördü. 

Arnault, Lazard Fréres adlı yatırım firmasının idari ortağı Antoine Bernheim ile iş birliğine gitti. Böylece ihtiyaç duyduğu finansmanı sağlayan Arnault, tam bir tekstil imparatorluğu olan Boussac’ı satın aldı. Arnault, 80 milyon doların sadece 15 milyon dolarını kendisi ödedi.

Boussac’ın varlıklarının çoğunu satan Arnault, zenginlerin gözde markası olan Christian Dior’u ve Le Bon Marché alışveriş merkezini elinde tuttu. Bernard Arnault 1985 yılında Dior’un CEO’su oldu.

1987’ye gelindiğinde Louis Vuitton ile Moët Hennessy markalarının birleşmesiyle LVMH adını alan yeni şirketin hisselerine milyonlarca dolar yatırarak LVMH’nin ilk hissedarı oldu.

  Bernard Arnault, kısa süre sonra LVMH yönetim kurulu başkanı seçilince kapsamlı bir büyüme planıyla LVMH’yi dünyanın en büyük lüks ürün satan şirketlerinden biri haline getirdi.

Daha sonra Guerlain (1994), Loewe (1996), Marc Jacobs (1997), Sephora(1997) ve Thomas Pink (1999) gibi önemli firmaları da satın aldı.

Givenchy, Christian Lacroix, Kenzo, Christian Dior, Celine, Fendi gibi köklü modaevlerini ve şirketleri malvarlığı listesine ekledi.


Dünyanın en zengin iş insanları listesine gren Arnault, Christian Dior, Louis Vuitton, Sephora, Hennessy, Dom Perignon, Fendi, Donna Karan, Givenchy, Zenith, Moet et Chandon, Guerlain ve TAG Heuer gibi markaların da aralarında yer aldığı 60'a yakın markanın sahibidir.


Bir ara dünyanın en zenginleri listesinde ilk sıraya kadar tırmanan Arnault, ünlü Fransız perakende grubu Carrefour’un da azınlık hissedarıdır.
Bernard Arnault’nun kızı Delphine Arnault LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy)başkan yardımcısıdır.


1973 yılında Anne Dewavrin ile evlenen Bernard Arnault, 1990’da boşandı. Bu evlilikten Antoine Arnault (1977 doğumlu) adında bir oğlu ve Delphine Arnault (1975 doğumlu) adında bir kızı vardır.

Arnault ikinci evliliğini 23 Eylül 1991 tarihinde Piyanist Hélène Mercier (1960 doğumlu) ile yaptı. İkinci evliliğinden de Alexander, Frederick ve John adlarında 3 erkek çocuk sahibi oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103869/lou-bernard-arnault-kimdir-bernard-arnault-kac-yasinda-hangi-markalarin-sahibi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.