Samu Sáiz kimdir?

Eyüpspor'da hücum orta saha oyuncusu veya forvet olarak oynayan İspanyol profesyonel futbolcu Samu Sáiz kimdir?
Canan Salman
|
26 Mayıs 2024, Pazar - 13:58
Samu Sáiz kimdir?

Samuel Sáiz Alonso, 22 Ocak 1991 doğumlu İspanyol futbolcudur ve Türk kulübü Eyüpspor'da hücum orta saha veya forvet olarak oynamaktadır.

Kariyeri Real Madrid Madrid doğumlu Sáiz, sekiz yaşında Real Madrid'in altyapısına katıldı. 2008-09 sezonunun sonuna doğru, B takımı Segunda División B'de mücadele ederken bir maçta forma giydi. Takım ertesi sezon aynı ligde mücadele etti, Sáiz daha fazla katkıda bulunsa da takım sekizinci sırada kalarak terfi play-off aşamasına ulaşamadı.

2010-11 sezonunda Sáiz, bir sezonluk kiralık sözleşmeyle yine üçüncü ligde mücadele eden Sevilla FC'nin rezerv takımına transfer oldu. Ancak bir sonraki transfer döneminde Real Madrid'e geri döndü ve Tercera División'daki C takımına gönderildi.

Melilla ve Getafe 17 Ağustos 2011'de Sáiz, üçüncü ligde mücadele eden UD Melilla'ya geri döndü ve Real Madrid'in oyuncu üzerinde geri alma opsiyonunu saklı tuttuğu bir anlaşma imzaladı. Ancak bir sonraki transfer döneminin sonlarına doğru sözleşmesini feshetti ve yine aynı ligde mücadele eden Getafe CF'nin rezerv takımına katıldı.

Almería ve Atlético Sáiz, 8 Temmuz 2013'te UD Almería B ile sözleşme imzaladı. Bir sonraki yılın ocak ayında ise Atlético Madrid B takımına transfer oldu.

Huesca 5 Ağustos 2015'te Sáiz, Segunda División ekibi SD Huesca'ya bir sezonluk kiralık olarak transfer oldu. 17 gün sonra profesyonel kariyerindeki ilk golünü attı. Sáiz, Aragonese kulübüyle geçici bir sözleşme imzaladı.

Leeds United 10 Temmuz 2017'de Huesca ve Leeds United, Sáiz'in transferi konusunda anlaşmaya vardı. Üç gün sonra, Leeds United kulübü başarılı bir sağlık kontrolünden sonra Sáiz ile dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Rekabetçi debutunu 9 Ağustos'ta EFL Kupası'nda Port Vale karşısında 4-1'lik galibiyetle yaptı ve bu performansıyla 1989'dan bu yana ilk maçında üç gol atan ilk Leeds oyuncusu oldu.

Girona Sáiz, 18 Temmuz 2019'da Girona FC'ye, gizli bir ücret karşılığında katıldı. 2021-22 sezonunda, üç yıl aradan sonra birinci lige geri dönüşte, 40 maçta 3 gol attı; ancak 1 Nisan 2022'de Málaga CF'e karşı lig maçında ilk yarıda oyundan çıkarıldığı sırada, teknik direktör Míchel'e "palyaço" diyerek formasını attı. 27 Ocak 2023'te, Sáiz, Estadi Montilivi'den ayrıldı.

Sivasspor Sáiz, Girona'dan ayrıldıktan hemen sonra Türkiye Süper Lig takımlarından Sivasspor ile bir buçuk yıllık bir sözleşme imzaladı.

Millî Kariyer Sáiz, İspanya'yı 19 yaş altı düzeyinde temsil etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140331/samu-siz-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.