ABD'nin uyarısının ertesi günü çatışma başlamış!

ABD'nin Ermenistan ve Azerbaycan çatışmasının başlamadan bir gün önce vatandaşlarını uyardığı ortaya çıktı.
Ankara Masası
|
30 Eylül 2020, Çarşamba - 21:19
ABD'nin uyarısının ertesi günü çatışma başlamış!
Ermenistan'ın Dağlık-Karabağ bölgesinde bulunan Terter'in Gapanlı, Ağdam'ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli'nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl'ın Çocuk Mercanlı köylerine saldırmasıyla başlayan çatışmalar devam ediyor.
Ermenistan'ın saldırıları karşısında Azerbaycan ordusu savunmanın ardından saldırıya geçerken bölgede ilerleyişi sürüyor.

Bölgede sıcak gelişmeler yaşanırken ilginç bir detay ortaya çıktı.

ABD'den vatandaşlara uyarı

Amerika Birleşik Devletleri'nin çatışmalar başlamadan önce Bakü ve Erivan'da bulunan vatandaşlarını uyardığı belirlendi.

Çatışmalar başlamadan önce yapılan ABD'nin Bakü Büyükelçiliğinin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor;

Azerbaycan'daki vatandaşlarından Abşeron Yarımadası dışına çıkmamaları istenirken, Bakü'deki ABD'li diplomat ve diğer görevliler ile aile bireylerine, Abşeron Yarımadası'nı terk etmeme talimatı verildi.

ABD'nin Erivan Büyükelçiliğinin açıklamasında da Dilijan Ulusal Parkı'nın kuzeyindeki M4 ve M16 kara yollarının doğusu ve Tavush eyaletindeki Gürcistan sınırına kadar olan bölge dahil olmak üzere temas hattı ve sınırın yakınında seyahat etmekten kaçınma çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Ermenistan'daki ABD vatandaşlarının işgal altıVndaki Dağlık Karabağ bölgesine de seyahat etmemeleri gerektiği vurgulandı.

Açıklamalarda, iki ülkedeki ABD vatandaşlarına, herhangi bir yeni gelişme için yerel haberleri takip etmeleri tavsiye edildi, büyükelçiliklerin de durumu takip edeceği ve vatandaşlarını bilgilendireceği aktarıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/210404/abdnin-uyarisinin-ertesi-gunu-catisma-baslamis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.