6 yaşında evlendirilen kızın istismarı davası ertelendi

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi altı yaşındayken “imam nikahıyla evlendirmesi” ve H.K.G’nin Kadir İstekli tarafından cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanın duruşması 23 Ekim’e ertelendi.
Ersin Küçükbarak
|
09 Ekim 2023, Pazartesi - 12:24
6 yaşında evlendirilen kızın istismarı davası ertelendi

Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin  6 yaşında olduğu dönem 29 yaşındaki tarikat üyesi Kadir İstekli ile “evlendirilmesi” ve cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davaya devam edildi.

6. duruşma Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi.

Bir önceki celsede Yusuf Ziya Gümüşel’in avukatının istifa etmesi ve yeni avukatın savunma yapmak için süre talep etmesi üzerine duruşmanın 23 Ekim’de yapılmasını kararlaştırdı.

Ne olmuştu?

İddianameye göre, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, kızı H.K.G.’yi altı yaşındayken tarikat üyesi Kadir İstekli ile “imam nikahıyla evlendirdi.

İfadesinde yıllarca cinsel istismara maruz bırakıldığını anlatan H.K.G., 2020 yılının Aralık ayında hukuk mücadelesi başlattı.

H.K.G., 2020’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafında koruma altına alındı.

H.K.G.’nin, talebi doğrultusunda tüm kimlik bilgileri değiştirilirken Adli Tıp Kurumu, H.K.G.’nin, yaşadığı olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor hazırladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilk duruşma öncesi duruşmanın kapalı yapılmasını ve yayın yasağı kararı alınmasını talep etti.

Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla 22 yıl 6 aya kadar, Kadir İstekli hakkında ise “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “cinsel saldırı” suçlamalarıyla 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

H.K.G.’nin cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanın 31 Ocak’ta görülen ilk duruşmasında mahkeme heyeti, duruşmanın basına kapalı devam etmesi ve yayın yasağı getirilmesini kararlaştırdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104058/6-yasinda-evlendirilen-kizin-istismari-davasi-ertelendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.