İsrail-Filistin çatışmasında 11 ABD vatandaşı öldü

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-Filistin çatışmasında en az 11 Amerikan vatandaşının hayatını kaybettiğini bildirdi.
Mevlüt Peker
|
10 Ekim 2023, Salı - 00:44
İsrail-Filistin çatışmasında 11 ABD vatandaşı öldü

ABD'nin lideri Joe Biden, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'e gerçekleştirdiği saldırılarda en az 11 Amerikalının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Biden, yaptığı resmi açıklamada, son dönemde İsrail'e gerçekleştirilen saldırılarda birçok masum insanın hayatını kaybettiğini, bu kişiler arasında 11 Amerikalının da olduğunu belirtti.

Bazı Amerikalıların ise hâlâ kayıp olduğunu ifade eden Biden, bu konuda bilgi alabilmek adına İsrail yönetimiyle yakın iş birliği içinde olduklarını dile getirdi.

Biden, Amerikalıların güvenliğini her zaman ön planda tuttuklarını belirterek, "Hamas'ın elinde Amerikalı rehineler olabileceğini düşünüyoruz." dedi.

ABD Başkanı, İsrail'deki Amerikalıların güvenli bir şekilde ülkeden ayrılmaları için gerekli adımları attıklarını ve bu kişilere yerel otoritelerin yönergelerine uymaları gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, ABD'de Yahudi topluluklarının merkezlerinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirten Biden, ilgili kurumların her türlü tehdidi yakından takip ettiğini ifade etti.

Biden, Amerika'nın teröre karşı duruşunun kesin olduğunu belirtirken, İsrail ile olan sıkı bağlarına da dikkat çekti. İsrail Başbakanı Netanyahu ile gerçekleştirdiği son görüşmede, ABD'nin İsrail'in güvenliği için gerekli desteği sağlamaya devam edeceğini teyit ettiğini aktardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104182/israil-filistin-catismasinda-11-abd-vatandasi-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.