İsrail’in vurduğu evde aynı aileden 14 kişi öldü

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nde hedef aldığı bir evde aynı aileden 14 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.
Mevlüt Peker
|
10 Ekim 2023, Salı - 00:50
İsrail’in vurduğu evde aynı aileden 14 kişi öldü

Gazze Şeridi'nde İsrail'in gerçekleştirdiği hava saldırısında bir aileden 14 bireyin hayatını kaybettiği aktarıldı.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin kuzey bölgesinde bulunan Beyt Lahya'da bir konutu vurduğu, Filistin'in resmi haber kaynağı WAFA tarafından duyuruldu.

Raporda, hedef alınan evin, Filistinli Muhammed ve Ahmed el-Medhun isimli iki kardeşe ait olduğu ve bu saldırı sonucu Medhun ailesinden 14 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ayrıca, Medhun kardeşlerin anne ve babasının da 2021'de İsrail'in bölgede gerçekleştirdiği bir başka saldırıda yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

"Aksa Tufanı" Operasyonu ve Gazze'ye Yönelik Saldırılar

7 Ekim'de Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgalci İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli geniş çaplı bir saldırı başlattı. Bu saldırılar sırasında Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı. Filistinli militanlar, Gazze-İsrail sınır kapısını ele geçirerek İsrail topraklarına sızdı. Bunun üzerine İsrail, Gazze'ye çok şiddetli hava saldırıları düzenledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu 140'ı çocuk, 105'i kadın, 687 kişinin yaşamını yitirdiği, 3726 kişinin yaralandığını duyurdu.

Öte yandan, İsrail ordusu, 7 Ekim tarihinden itibaren Kudüs ve Batı Şeria'da 16 Filistinliyi öldürdüğünü belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı ise Gazze'den gelen saldırılarda 900'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiğini, 2616 kişinin yaralandığını, bu yaralılardan 157'sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104183/israilin-vurdugu-evde-ayni-aileden-14-kisi-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.