Ölen Filistinli sayısı 2778’e yükseldi

İşgalci İsrail'in tam abluka uyguladığı Gazze'ye yönelik saldırılarda yaşamını yitiren Filistinli sayısı 2778'e ulaştı. İsrail ordusunun 10 gündür aralıksız saldırılarında 10 binden fazla Filistinli yaralandı.
Mevlüt Peker
|
16 Ekim 2023, Pazartesi - 21:43
Ölen Filistinli sayısı 2778’e yükseldi

Gazze Şeridi'nde İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 2778'e ulaştı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılarda yaşamını yitiren ve yaralanan Filistinlilere dair yeni verileri kamuoyuyla paylaştı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı bildirimde, saldırılarda can veren Filistinlilerin sayısının 2778'e ulaştığı belirtildi. Ayrıca, 10.000’in üzerinde Filistinlinin yaralandığı bilgisi de paylaşıldı.

BM ise İsrail saldırılarında Gazze'de yerlerinden edilen Filistinli sayısının 1 milyonu geçtiğini duyurmuştu.

Gazze Şeridi'nde uzun yıllardır devam eden ablukanın ardından İsrail, son 10 günde bölgeye yoğun bombardımanlar düzenliyor.

İsrail-Filistin çatışması (7 Ekim 2023)

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023 Cumartesi günü işgalci İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" ismini verdiği geniş çaplı bir saldırı başlattı.

Abluka altındaki Gazze'den İsrail hedeflerine doğru yüzlerce roket atıldı. Filistinli İzzeddin el-Kassam Tugayları mensupları, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Geçiş Noktası'na ani baskın yaparak kontrolü ele geçirdi. İsseddin e-Kassam Tugayları, kontrolü sağladıktan sonra İsrail'in iç bölgelerine sızdı.

İsrail ordusu ise İzzeddin el-Kassam Tugaylarının geniş çaplı saldırısına karşılık Gazze'ye yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Gazze'den gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 291'i asker olmak üzere 1305 İsrailli yaşamını yitirdi, 3968 İsrailli ise yaralandı. İsrail Sağlık Bakanlığı, halen hastanelerde müşahede altında bulunan 89'u ağır, 181'i orta ve 81'i hafif olmak üzere toplam 351 yaralının bulunduğunu açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı ise, İsrail ordusunun hava saldırıları sebebiyle Gazze'de 2778 kişinin hayatını kaybettiğini, 10.000’den fazla kişinin ise yaralandığını duyurdu.

İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria'da, bir taraftan İsrail askerleri diğer taraftan Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucu 59 Filistinli yaşamını yitirdi, yaklaşık 1250 Filistinli de yaralandı.

İsrail'in saldırıları esnasında Gazze'de 10 gazeteci, Lübnan'da ise 1 gazeteci yaşamını yitirdi.

Lübnan'ın güney sınırında, 8 Ekim'den bu tarafa Hizbullah ile İsrail ordusu arasında süren çatışmalarda ise 3 sivil, 4 Hizbullah militanı ve 2 Filistin İslami Cihad Hareketi mensubu hayatını kaybetti. Lübnan'dan yapılan saldırılarda ise 3 İsrail askeri yaşamını yitirdi.

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik 10 günde en az 4600 hedefi havadan vurduğu bildirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105314/olen-filistinli-sayisi-2778e-yukseldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.