Filistinli gruplar, İsrail’e çok sayıda roket attı

Gazze'deki Filistinli gruplar, İsrail'in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının hemen ardından Askalan kentine çok sayıda roket attı. Filistinli grupların saldırısında İsrailli ölen ya da yaralanan olmazken, roketlerden birinin Filistin beldesine isabet etmesi sonucu bir Filistinli öldü.
Mevlüt Peker
|
10 Ekim 2023, Salı - 20:20
Filistinli gruplar, İsrail’e çok sayıda roket attı

Gazze Şeridi'nden Filistinli gruplar, İsrail'in Aşkelon kentine yoğun roket saldırısı gerçekleştirdi.

Aşkelon'da duyulan saldırı sirenleri, halkı alarma geçirdi.

Gazze'den fırlatılan roketlerin büyük bir kısmı, İsrail'in "Demir Kubbe" savunma sistemince etkisiz hale getirildi. Ancak bazı roketlerin açık alanlara düşmesi sonucu yangınlar meydana geldi ve gökyüzünde siyah dumanlar belirdi.

Aşkelon şehir merkezinde ise bir roketin düşmesiyle bazı binalarda maddi hasar meydana geldi. Roket saldırıları sebebiyle şehirdeki sokakların neredeyse boşaldığı gözlendi.

Filistin Bölgesine Roket Düştü: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

    Bu arada, Gazze'den atılan roketler sebebiyle İsrail'in kuzey bölgeleri ve Batı Şeria'daki illegal Yahudi yerleşim alanlarında da alarm sirenleri duyuldu.

    Filistin Kızılayı, Batı Şeria'da İsrail tarafından inşa edilen "Ayrım Duvarı" yakınlarındaki Tulkerim bölgesine düşen bir roket sonucu bir Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve bir diğerinin yaralandığını belirtti.

    Öte yandan, Hamas'ın askeri birimi İzzeddin el-Kassam Tugayları, Aşkelon sakinlerine bölgeden ayrılmaları için yerel saatle 17.00'ye kadar zaman tanıdığını duyurdu.

    Kassam Tugayları'nın Sözcüsü "Ebu Ubeyde", Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, "Gazze'de halkımıza yönelik tehcir ve zorla evlerinden çıkarma eylemlerine karşılık olarak, Aşkelon halkına bu akşam 17.00'ye kadar bölgeyi terk etmeleri için uyarıda bulunuyoruz." dedi.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2104326/filistinli-gruplar-israile-cok-sayida-roket-atti
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.