İsrailli General: Gazze yaşanmaz bir yer hâline getirilmeli

İşgalci İsrail’den vahşet söylemleri gelmeye devam ediyor. Eski İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı emekli General Giora Eiland, "Gazze yaşanmaz bir yer haline getirilmeli" dedi. Giora Eiland, tüm Gazzelilere 12 saat içinde Mısır’a gitme ya da deniz kıyısında toplanma çağrısı yapılması, BM okulları ve Şifa Hastanesi dahil her yerin İsrail Hava Kuvvetleri tarafından vurulması gerektiğini savundu.
Mevlüt Peker
|
11 Ekim 2023, Çarşamba - 18:27
İsrailli General: Gazze yaşanmaz bir yer hâline getirilmeli

İsrail'in eski Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı olan emekli General Giora Eiland, Gazze Şeridi'ne yönelik stratejik yaklaşımı konusunda oldukça sert bir tutum sergiledi.

Yedioth Ahronoth gazetesine yazdığı makalede Eiland, Hamas'ın askeri bir güç olarak var olmadığı bir Gazze yaratma hedefinin hem doğru hem de kaçınılmaz olduğunu belirtti. Eiland, "Hava saldırılarıyla bu hedefe ulaşamayız. Uzun vadeli bir kara harekâtının maliyeti ve riskleri göz önüne alındığında, Gazze'yi yaşanmaz kılmaktan başka bir çözüm yolu görmüyorum." şeklinde konuştu.

Eiland, bu stratejik hedefe ulaşmak için Gazze halkına Mısır'a gitmeleri ya da deniz kıyısında toplanmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, Hamas'ın yönetim merkezi olarak kullandığı iddia edilen UNRWA okulları ve Şifa Hastanesi'nin boşaltılmasının ardından bu yerlerin hedef alınacağını ifade etti.

Eiland, Gazze'de yaşanacak büyük bir insani krizin bu stratejik hedefe ulaşmak için gerekli olduğunu ve uluslararası tepkilerden endişe duyulmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bölgedeki ülkelerin, Hamas'ı dışlamak şartıyla Gazze'ye yardım etmeye hazır olmaları gerektiğini belirtti.

Eiland, İsrail'in Gazze üzerindeki baskıyı kara harekâtı olmadan sürdürebileceğini ve bu süreçte çok sayıda rezerv askere ihtiyaç duymayacağını dile getirdi. Aynı gün İsrail Kamu Yayın Kuruluşu'na verdiği demeçte, "Gazze'de büyük bir insani kriz yaratmalıyız. En etkili yöntem su sistemlerini yok etmektir." dedi.

Eiland, İsrail'in yaşadığı bu durumu "varoluşsal bir savaş" olarak nitelendirdi.

İsrail-Filistin Çatışması

    7 Ekim'de İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" adında büyük bir saldırı başlattı. Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı ve Filistinli silahlı gruplar, Gazze-İsrail sınırını geçerek İsrail'e sızdı. İsrail, Gazze'ye büyük bir hava saldırısı başlattı.

    Bu saldırılar sonucunda 1200 İsrailli hayatını kaybederken, Gazze'de 1055 kişi yaşamını yitirdi ve 5184 kişi yaralandı. Batı Şeria'da İsrail askerlerinin düzenlediği saldırılarda 24 kişi öldü, 130 kişi yaralandı. İsrail polisi, Doğu Kudüs'teki olaylarda 2 Filistinliyi öldürdü.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2104520/israilli-general-gazze-yasanmaz-bir-yer-hline-getirilmeli
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.