Putin: Türkiye’de kuracağımız gaz merkezine ilgi büyük

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'de kurulması planlanan gaz merkezine çok sayıda ülkenin ilgi gösterdiğini bildirdi.
Mevlüt Peker
|
11 Ekim 2023, Çarşamba - 20:38
Putin: Türkiye’de kuracağımız gaz merkezine ilgi büyük

Rusya'nın lideri Vladimir Putin, Türkiye'de hayata geçirilmesi düşünülen doğal gaz ticaret merkezi için bir elektronik platform kurulmasının gündemde olduğunu ifade ederek, "Bu inisiyatife Türk yetkililer, bizim tarafımız ve Avrupa'da Rus gazını temin etmek isteyen tüm taraflar büyük ilgi duyuyor." şeklinde konuştu.

Putin, Moskova'da gerçekleştirilen Rus Enerji Zirvesi'nde bu konudaki düşüncelerini paylaştı.

Türkiye'de oluşturulması planlanan doğal gaz ticaret merkezi hakkında konuşan Putin, Azerbaycan'ın bu projeye sıcak baktığını belirtti.

Putin, projenin ilerlemesiyle birlikte diğer ülkelerin de bu inisiyatife katılmasını umduğunu dile getirerek, "Aslında burada, Avrupa'ya yönelik doğal gaz alışverişi için bir elektronik ticaret platformu kurmayı hedefliyoruz. Bu konsepte Türkiye, biz ve Rus gazını almak isteyen Avrupalı ortaklar büyük bir ilgi gösteriyor." dedi.

Ayrıca, Putin, TürkAkım ve Mavi Akım projeleri aracılığıyla Türkiye'ye doğal gaz sevkiyatının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ve bu altyapının ilerleyen dönemlerde daha da genişletilebileceğini vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104554/putin-turkiyede-kuracagimiz-gaz-merkezine-ilgi-buyuk
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.