BM, Gazze’de insani koridor oluşturulmasını istedi

BM (Birleşmiş Milletler), Gazze'de insani koridor oluşturulmasını istediklerini duyurdu.
Mevlüt Peker
|
11 Ekim 2023, Çarşamba - 21:15
BM, Gazze’de insani koridor oluşturulmasını istedi

BM Basın Sözcüsü Stephane Dujarric, son dönemde Gazze'deki gelişmelere dair bir basın toplantısı düzenledi. AA'nın, Gazze'de yaşanan İsrail hava saldırıları sonucu yerinden edilenlerin sayısının artışına ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze halkına yönelik açıklamalarına dair sorularını yanıtladı.

Dujarric, "İnsani koridorun oluşturulmasını talep ediyoruz." ifadesini kullandı ve BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini'nin Mısır hükümetiyle bu konuda görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti.

BM Sözcüsü, Mısır'ın Gazze'ye insani yardım amacıyla Refah Sınır Kapısı'nı açma kararını olumlu bir adım olarak değerlendirdi. "Bu, insani yardımın daha etkili bir şekilde ulaştırılmasına katkı sağlayabilir. Özellikle su ve hastaneler için yakıt gibi temel ihtiyaçların karşılanması konusunda büyük endişelerimiz var." şeklinde konuştu.

Gazze'de yaşayanların kitlesel bir göç yaşama ihtimali hakkında sorulan bir soruya ise Dujarric, "Geleceği tahmin etmek zor, ancak sivillerin korunmasını öncelikli görüyoruz. Gazze'de yaşayanların kitlesel bir göç yaşamasını istemiyoruz." yanıtını verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104561/bm-gazzede-insani-koridor-olusturulmasini-istedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.