İş teklifi, “İsrail karşıtı” mesajı görülünce iptal edildi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde, başarılı hukuk öğrencisine yapılan iş teklifi, İsrail karşıtı mesajı görülünce iptal edildi.
Mevlüt Peker
|
12 Ekim 2023, Perşembe - 20:55
İş teklifi, “İsrail karşıtı” mesajı görülünce iptal edildi

New York Üniversitesi (NYU) Hukuk Fakültesi'nde bir öğrencinin, İsrail'i Orta Doğu'daki son olaylardan sorumlu tutan bir paylaşım yüzünden iş teklifinin geri çekildiği aktarıldı.

New York Times gazetesinin haberine göre, NYU Öğrenci Barosu Başkanı Ryna Workman, üniversite platformunda İsrail-Filistin meselesi hakkında bir yorumda bulundu.

Workman, "Bu hafta, Filistinlilerin özgürlük için gösterdiği direnişi tam anlamıyla destekliyorum. Yaşanan bu büyük kayıpların tüm sorumluluğu İsrail'e düşmektedir. Bu devlet destekli şiddet, direnişi kaçınılmaz kılmıştır. Filistin'in bu direnişini eleştirmeyeceğim." şeklinde ifade kullandı.

Chicago merkezli Winston & Strawn hukuk firmasının Workman'a iş teklifinde bulunduğu, ancak bu paylaşımın ardından teklifin geri çekildiği belirtildi. Firma, Workman'ın yaptığı paylaşımın kendi değerleriyle "uyuşmadığını" belirterek, iş teklifini geri çektiğini açıkladı.

NYU Hukuk Fakültesi Dekanı Troy A. McKenzie, Workman'ın bu paylaşımını kabul etmediğini ve bu görüşün okulun resmi görüşünü temsil etmediğini ifade etti.

Ayrıca, NYU Öğrenci Barosu içerisinde bazı üyelerin, Workman'ın başkanlık görevinden alınması için harekete geçtiği belirtildi.

Workman, 2021 Mayıs ayında Facebook üzerinden yaptığı bir paylaşımda, "Hukuk fakültesine katılmanın verdiği heyecanı yaşarken, amacımın topluma zarar veren bu sistemin bir parçası olmak değil, bu sistemleri değiştirerek dünyayı daha adil bir yer haline getirmek olduğunu" vurgulamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104671/is-teklifi-israil-karsiti-mesaji-gorulunce-iptal-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.