İsrail-Filistin çatışmasında 27 ABD'li öldü

Beyaz Saray, İsrail-Filistin çatışmasında 27 Amerikalının yaşamını yitirdiğini, 14 Amerikalının ise kayıp olduğunu duyurdu.
Mevlüt Peker
|
12 Ekim 2023, Perşembe - 23:00
İsrail-Filistin çatışmasında 27 ABD'li öldü

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, basın mensuplarının sorularını yanıtladığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Kirby, İsrail-Filistin arasındaki çatışmalarda 27 Amerikalının yaşamını yitirdiğini, 14 kişinin ise halen kayıp olduğunu belirtti.

ABD vatandaşlarının İsrail'den güvenli bir şekilde ayrılabilmesi için özel seferlerin düzenleneceğini duyuran Kirby, bu seferlerin yarından itibaren başlayacağını ifade etti.

Amerikan askeri birliklerinin İsrail'e gönderilip gönderilmeyeceği konusunda ise Kirby, böyle bir planlarının olmadığını ve İsrail'in de böyle bir talepte bulunmadığını dile getirdi.

Gazze'ye yardım önceliği

    Gazze'de bulunan Amerikalılar için alınacak önlemler hakkında konuşan Kirby, önceliklerinin sivillerin güvenli bir şekilde hareket edebilmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Bu bağlamda İsrail ve Mısır ile güvenli geçiş koridorları oluşturulması için görüşmelerin sürdüğünü aktardı.

    Kirby, "Güvenli bir koridorun oluşturulması, insani yardımın ulaştırılması için atılması gereken adımdır. Hamas'ın rehin aldığı masum insanlar için de bu adımın atılması şart." dedi.

    Kirby, İsrail ile Gazze'ye insani yardımın sürekliliği konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

    Gazze'den ayrılan Filistinlilerin geri dönüş hakkıyla ilgili bir soruya yanıt veren Kirby, "Bu insanların Gazze'ye dönme hakkı vardır. Eğer geri dönmek isterlerse, bu haklarına saygı gösterilmelidir." şeklinde konuştu.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2104680/israil-filistin-catismasinda-27-abdli-oldu
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.