İsrail ordusundan gazetecilere “bebek iddiaları sormayın” uyarısı!

İsrail ordusunun basın toplantısı öncesi gazetecilere “bebek iddialarını sormayın” uyarısı yapıldı ancak gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında şüpheli ve tezat açıklamaların yapılması gazetecileri öfkelendirdi.
Mevlüt Peker
|
13 Ekim 2023, Cuma - 00:31
İsrail ordusundan gazetecilere “bebek iddiaları sormayın” uyarısı!

Uluslararası kamuoyu desteği almak için “Hamas bebeklerin başlarını kesti” yalanını ortaya atan İsrail’in “bebek iddiaları” ile başı dertte.

İsrail Arama Kurtarma Timi'nin lideri Albay Golan Vach, gerçekleştirilen online basın toplantısında, "bebek iddiaları" hakkındaki sorulara net bir yanıt vermekten kaçındı.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin organize ettiği bu dijital toplantıda, gazetecilere İsrail Başbakanlığı'nın X sosyal medya platformunda dile getirdiği "bebek iddiaları" hakkında konuşma izni tanınmadı.

Basın mensupları, bu konudaki detayları öğrenme hakları olduğunu vurgulayarak sorularını ısrarla yöneltti. Ancak, toplantının moderatörü tarafından sert bir üslupla uyarıldılar ve sessizleştirilmekle tehdit edildiler.

Albay Vach, toplantıda 1000'den fazla ölü ve 4.000'den fazla yaralı olduğunu belirtirken, gelecek adımlar için hazır olduklarını ifade etti.

Vach, "bebek iddiaları" hakkında gelen ilk soruya, bazı bölgelerde "acımasızca öldürülmüş bir bebek, kadın ve gençlerin cesetleriyle" karşılaştığını belirtti. Gazetecilerin bu iddialar için kanıt taleplerine ise "Bebeğin fotoğrafını çekmedim, ancak görmek istemeyeceğiniz başka fotoğraflarım var." yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, bebeğin yaralarının bıçakla mı yapıldığına dair sorusuna Vach, "Böyle bir manzara karşısında nasıl olduğu önemli değil." şeklinde cevap verdi.

Basın Mensuplarından Tepki Yağdı

    Detaylı bilgi talep eden gazetecilere, toplantının moderatörü tarafından saygısızlıkla muamele edildi. Bu durum üzerine tansiyon yükseldi ve toplantı sonlandırıldı.

    Toplantının resmi olarak bitmesinin ardından, devam eden kayıtta gazetecilerin tepkileri kaydedildi. Gazeteciler arasında da fikir ayrılıkları yaşandı. Bazıları, sorularına yanıt alamayan meslektaşlarına daha saygılı olmaları gerektiğini belirtti.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2104694/israil-ordusundan-gazetecilere-bebek-iddialari-sormayin-uyarisi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.