Hocalı katliamı faili mahkemede ağladı

Karabağ'da Hocalı Katliamı’nın failleri arasında bulunan Ermeni asıllı EVaqif Kaçatryan, yargılandığı Azerbaycan mahkemesinde ağladı.
Mevlüt Peker
|
13 Ekim 2023, Cuma - 18:56
Hocalı katliamı faili mahkemede ağladı

Birinci Karabağ Savaşı esnasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 613 Azeri sivilin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde katledilmesinin hesabı sorulmaya devam ediliyor.

31 yıl önceki soykırımın failleri arasında yer alan Ermeni asıllı EVaqif Kaçatryan, bugün Azerbaycan mahkemesine çıktı. Yöneltilen suçlamaları dinleyerek geçmişe gittiği ve gelecek adına içine büyük bir korku düştüğü gözlerinden okunan EVaqif Kaçatryan’ın ağladığı ve gözyaşlarını silmeye çalıştığı görüldü.

Bebek, çocuk, yaşlı, kadın demeden Azerbaycanlı köylüleri vahşice soykırıma tabi tutan Ermeni çetelerinin bir mensubu olarak yargılanan EVaqif Kaçatryan hakkında, Hocalı Katliamı’na ilişkin önemli suçlamalarda bulunuluyor.

Meşali Katliamı nedir? (Hocalı Katliamı nedir?)

Hocalı Katliamı, 25-26 Şubat 1992 tarihlerinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında gerçekleşen ve Azerbaycanlı sivillerin Ermeni silahlı kuvvetleri ve onlara destek veren 366. Rus alayı tarafından öldürülmesi olayıdır. Bu olay, Dağlık Karabağ Savaşı sırasında meydana gelmiştir.

Katliamın gerçekleştiği gece, Hocalı'nın Ermeni kuvvetlerince kuşatıldığı ve kasaba halkının tahliye edilmeye çalışıldığı bir dönemde yaşandı. Ancak, kaçmaya çalışan siviller pusuya düşürülerek öldürüldü. Bu trajik olay sonucunda, 600'den fazla Azerbaycanlı sivil hayatını kaybetti. Aralarında kadınlar, çocuklar ve yaşlıların da bulunduğu bu sivillerin yanı sıra birçok kişi esir alındı veya kayboldu.

Hocalı Katliamı, Azerbaycan için büyük bir travma olmuştur ve her yıl anma etkinlikleriyle bu acı hatırlanmaktadır. Uluslararası toplumda da bu olay, savaş suçu ve insanlık suçu olarak değerlendirilmektedir. Ancak, olayın sorumluları hakkında uluslararası bir yargılama yapılmamıştır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104844/hocali-katliami-faili-mahkemede-agladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.