The Times, İsrail’in “bebek iddiaları” haberinde Gazzeli bebekleri kullandı

Batı medyası, İsrailli bir askerin ortaya attığı yalanın peşine takılınca ortaya rezil görüntüler çıktı. İsrail, “Hamas, İsrailli bebeklerin kafasını kesiyor” yalanına tek bir fotoğraflı delil sunamayınca Batı medyası çareyi “Filistinli bebek cesetleri” fotoğraflarını kullanmakta buldu.
Mevlüt Peker
|
13 Ekim 2023, Cuma - 19:23
The Times, İsrail’in “bebek iddiaları” haberinde Gazzeli bebekleri kullandı

2023’ün başında “Filistinlileri yok etme” çağrısı yapan ve ayaklanmaları kışkırtan İsrailli asker David Ben Zion’un ortaya attığı “Hamas bebeklerin kafasını kesiyor” yalanına bir anlık gaflet sonucu sarılan İsrail ve peşine takılan ABD ve batılı devletler, günlerdir “bebek” iddialarını manşetlere taşıyor ancak dezenformasyon ürünü iddia için ortaya delil koyamıyor.

Delil üretmeye çalışan İsrail ise dün “bebek iddialarını” doğrulamak için 3 ayrı bebek cesedi fotoğrafı paylaştı ancak fotoğraflardaki bebeklerden ikisinin yanmış bebek cesedi, diğerinin ise üzerindeki örtüye kan sızmış ancak hiç görünmeyen bir bebekti. Her üçünün de roket saldırılarında öldüğü anlaşılırken, İsrail ordusunun basın toplantısında gazetecilere “Sakın bebek iddialarını sormayın” uyarısı yapılması, İsrail’in de uydurulmuş iddia sebebiyle zor durumda olduğunu gösterdi.

The Times fotoğraf bulamayınca Gazzeli bebek cesedi kullandı

Akli melekeleri yerinde olmayan bir İsrail askerinin İsraillileri kışkırtmak için düşünmeden ortaya attığı yalanın peşine takılan Batı medyası da İsrail’in yayınladığı fotoğraflardan tatmin olmamış olacak ki, inandırıcılığı artırmak için “bebek iddiaları” haberi için İsrailli bebek fotoğrafı bulamayınca İsrail saldırılarında ölmüş Gazzeli bebek fotoğrafları kullanmak zorunda kaldı.

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden "The Times", "İsrail, bebeklerin acı sonunu gözler önüne serdi" başlığı altında bir haber yayımladı. Haberde, İsrail yönetiminin, Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği saldırılar sonucu yaşamını yitirdiği öne sürülen bebeklere ait fotoğrafları kamuoyuyla paylaştığına dikkat çekildi.

The Times, bu tür hassas içerikleri okuyucularını rahatsız etmemek adına yayınlamama kararı aldığını belirtti. Bunun yerine, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde hava saldırıları sonucu yaralanan Filistinli çocuklara ait fotoğraflara yer verdi.

İsrail yönetimi, bu fotoğrafları, bir İsrail televizyonu muhabirinin "bir askerin 40 bebeğin başının kesildiğini" aktardığı iddiasından üç gün sonra, 12 Ekim'de sosyal medya üzerinden paylaştı.

İsrail-Filistin Arasındaki Gerilim

7 Ekim'de Hamas'ın silahlı birimi İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli büyük çaplı bir saldırı başlattı. Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatılırken, Filistinli militanlar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez geçiş noktasını ele geçirdi. Militanlar, bu bölgeden İsrail'in iç bölgelerine sızdı. İsrail ordusu da karşılık olarak Gazze'ye hava saldırıları düzenledi.

Gazze'den yapılan saldırılarda 1300 İsraillinin yaşamını yitirdiği ve 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı belirtildi. Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in hava saldırıları sonucu Gazze'de 1799 kişinin hayatını kaybettiğini ve 6 bin 488 kişinin yaralandığını açıkladı. Batı Şeria'da ise İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucu 45 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 619 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104846/the-times-israilin-bebek-iddialari-haberinde-gazzeli-bebekleri-kullandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.