İsrail, Gazzeli sivillere saat 20.00’ye kadar süre verdi

İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Filistinli sivillerin bölgeden ayrılması için saat 20.00’ye kadar süre verdi.
Mevlüt Peker
|
13 Ekim 2023, Cuma - 19:40
İsrail, Gazzeli sivillere saat 20.00’ye kadar süre verdi

İsrail ordusunun resmi temsilcisi Avichay Adraee, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistinli sivillere, bölgeyi terk edip güneye doğru hareket etmeleri için akşam 20.00'ye kadar süre tanındığını duyurdu.

Adraee, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyinde bulunan Filistinli vatandaşların güneye doğru evakuasyon yapmaları konusunda uyarıda bulunduğunu belirtti. Ayrıca, tahliye sırasında kullanılması gereken güzergahı gösteren bir harita da paylaştı. Adraee, "20.00'ye kadar belirtilen rotada herhangi bir askeri operasyon gerçekleştirilmeyecektir. Kendinizi ve ailenizi düşünüyorsanız, belirttiğimiz yönde hareket etmelisiniz." dedi.

Birleşmiş Milletler'in sabah saatlerinde yaptığı açıklamaya göre, İsrail ordusu, Gazze'nin kuzey bölgesinde yaşamakta olan yaklaşık 1,1 milyon Filistinliye evlerini terk edip güneye taşınmaları çağrısında bulundu.

2007 yılından beri İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde, sadece 360 kilometrekarelik bir alanda yaklaşık 2,3 milyon Filistinli yaşıyor.

Kıyaslama!

Türkiye'nin en küçük ili olan Yalova'nın yüz ölçümünün 847 kilometrekare, nüfusunun ise 300 bin olduğu düşünüldüğünde, Gazze Şeridi'ndeki 360 kilometrekarelik alanda 2,3 milyon insanın yaşamasının bölgeyi nasıl dünyanın en kalabalık bölgesi konumuna getirdiğini anlaşılır kılabilir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104848/israil-gazzeli-sivillere-saat-2000ye-kadar-sure-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.