Mısır’dan “Gazze’yi terk edin” çağrısı yapan İsrail’e tepki!

Mısır, Gazze halkına “24 saat içinde evlerinizi terk edin" çağrısı yapan işgalci İsrail'e tepki gösterdi.
Mevlüt Peker
|
13 Ekim 2023, Cuma - 19:52
Mısır’dan “Gazze’yi terk edin” çağrısı yapan İsrail’e tepki!

Mısır, İsrail ordusunun Gazze'deki sivilleri evlerini terk edip güneye doğru hareket etmeleri yönündeki çağrısına sert tepki gösterdi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İsrail ordusunun Gazze'deki halka ve uluslararası temsilcilere, 24 saat içerisinde evlerini boşaltıp güneye ilerlemeleri yönündeki talebi kabul edilemez" denildi.

Açıklamada, "Bu tür bir yaklaşım, uluslararası insani hukuka aykırıdır" ifadesi kullanılarak, İsrail'in bu talebinin, bir milyondan fazla kişiyi aileleriyle birlikte korumasız bir şekilde tehlikeli koşullara maruz bırakacağına dikkat çekildi.

Mısır, İsrail yönetiminden bu tür provokatif adımlardan kaçınmasını talep ederken, Gazze'deki insani krizin daha da derinleşeceği uyarısında bulundu.

Ayrıca, Mısır, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne, İsrail'in bu eylemlerini durdurması yönünde sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulundu. Mısır, Gazze'de artan gerilimin öngörülemeyen sonuçlara yol açabileceği endişesiyle BM ve diğer uluslararası kuruluşlara müdahale etmeleri için çağrıda bulundu.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışma

7 Ekim'de Hamas'ın silahlı birimi İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" adında geniş çaplı bir saldırı başlattı.

Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı. Filistinli silahlı gruplar, Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın yaparak burayı ele geçirdi ve İsrail'e sızdı. İsrail ordusu, Gazze'ye karşılık olarak hava saldırısı düzenledi.

Filistinli grupların Gazze’den düzenlediği saldırılarda 1300 İsrailli öldü, 3436 İsrailli yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sonucu Gazze'de 500'ü çocuk, 276'sı kadın olmak üzere 1799 kişinin yaşamını yitirdiğini, 6488 kişinin yaralandığını açıkladı. Batı Şeria'da ise İsrail ve Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucu 46 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 619 kişi yaralandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104850/misirdan-gazzeyi-terk-edin-cagrisi-yapan-israile-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.