Biden: El-Kaide, Hamas’ın yanında masum kalıyor

“El-Kaide, Hamas’ın yanında masum kalıyor” diyen ABD Başkanı Joe Biden, "İsrail'in kendisini savunması ve bu saldırılara karşılık vermesi için gerekeni yapıyoruz. Gazze'deki insani krizin acilen ele alınması da benim için bir öncelik." ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
13 Ekim 2023, Cuma - 23:23
Biden: El-Kaide, Hamas’ın yanında masum kalıyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, "İsrail'in kendisini savunması ve bu saldırılara karşılık vermesi için gerekeni yapıyoruz. Gazze'deki insani krizin acilen ele alınması da benim için bir öncelik." diye konuştu.

Philadelphia'daki konuşmasında İsrail-Filistin çatışması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Hamas'ı kastederek "El-Kaide bunların yanında masum kalıyor." dedi.

ABD'nin İsrail'in yanında olduğunun altını çizen ABD Başkanı Joe Biden, "İsrail'in kendisini savunması ve bu saldırılara karşılık vermesi için gerekeni yapıyoruz. Gazze'deki insani krizin acilen ele alınması da benim için bir öncelik." şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Biden, bölgedeki insani durumu değerlendirmek için ekibinin İsrail, Mısır, Ürdün, diğer Arap ülkeleri ve BM (Birleşmiş Milletler) ile doğrudan temas halinde olduğuna vurguda bulunarak, "Filistinlilerin ezici çoğunluğunun Hamas'la hiçbir ilgisinin olmadığı gerçeğini gözden kaçıramayız. Hamas korkunç saldırılar yapıyor ve bunun sonucunda onlar da acı çekiyor." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104877/biden-el-kaide-hamasin-yaninda-masum-kaliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.