Fidan’dan “Gazze” için yoğun diplomasi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın İsrail-Filistin çatışması kapsamında yoğun diplomasi trafiği devam ediyor.
Mevlüt Peker
|
15 Ekim 2023, Pazar - 22:03
Fidan’dan “Gazze” için yoğun diplomasi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Filistin çatışmasının ilk gününden bu tarafa yoğun bir diplomasi trafiğine girdi.

Diplomatik kaynaklardan sağlanan bilgilere göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Filistin çatışması ile ilgili çok sayıda mevkidaşıyla yüz yüze ya da telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 7 Ekim'de sırasıyla Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüşme yaptı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 8 Ekim'de ise sırasıyla Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan ve yeniden ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ile 9 Ekim'de, İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile 10 Ekim'de, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile 11 Ekim'de, yine BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile 13 Ekim'de telefon görüşmesi yaptı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün ise sırasıyla Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Malezya Dışişleri Bakanı Zambry Abdul Kadir, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü ve mevkidaşlarıyla İsrail-Filistin temelinde son gelişmeleri değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, telefon görüşmeleri dışında 14 Ekim'de Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile de yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105156/fidandan-gazze-icin-yogun-diplomasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.